Και ο Φάρατζ στο μικροσκόπιο της έρευνας του FBI για τις σχέσεις με τους Ρώσους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Και ο Φάρατζ στο μικροσκόπιο της έρευνας του FBI για τις σχέσεις με τους Ρώσους

  • Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian,
  • o Βρετανός πολιτικός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκστρατεία υπέρ του Brexit αναφέρεται ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για την έρευνα, καθώς ενδέχεται να διαθέτει πληροφορίες που να ενδιαφέρουν το FBI

O πρώην ηγέτης του... βρετανικού αντιευερωπαϊκού Κόμματος (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, που υποστήριξε ενεργά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας που διεξάγεται στις ΗΠΑ για τις σχέσεις της προεκλογικής καμπάνιας του νυν προέδρου με τη Ρωσία.

Αυτό επισημαίνει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία επεσήμανε ωστόσο ότι το FBI δεν διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για τον Φάρατζ ούτε κατηγορείται για κάποιο συγκεκριμένο αδίκημα.

Ο Βρετανός πολιτικός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκστρατεία υπέρ του Brexit αναφέρεται ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για την έρευνα, καθώς ενδέχεται να διαθέτει πληροφορίες που να ενδιαφέρουν το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI).

«Ένα από το θέματα με τα οποία καταπιάνονται οι άνδρες των υπηρεσιών πληροφοριών είναι τα σημεία επαφής και τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται«, δήλωσε πηγή του Guardian, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Φάρατζ «βρίσκεται στο κέντρο αυτών των σχέσεων. Εμφανίζεται ξανά και ξανά. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε αυτόν».

Τέλος, στο ίδιο δημοσίευμα ο Guardian αναφέρει ότι το FBI εξετάζει επίσης τις σχέσεις μεταξύ του επιτελείου του προέδρου Τραμπ και του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.
Bookmark and Share