Ρώσικος πύραυλος μετέφερε ταυτόχρονα 73 δορυφόρους στο διάστημα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ρώσικος πύραυλος μετέφερε ταυτόχρονα 73 δορυφόρους στο διάστημα

  • Ένας ρωσικός πύραυλος Soyuz μετέφερε σήμερα στο διάστημα 73 δορυφόρους σε τρεις διαφορετικές τροχιές γύρω από τη Γη.

 Οι δορυφόροι ποικίλουν σε... μέγεθος από μερικά κιλά μέχρι μερικούς τόνους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα δορυφόρων που έχει μεταφέρει ποτέ ένας πύραυλος Soyuz.

Οι δορυφόροι ανήκουν σε διάφορες εταιρείες και πανεπιστήμια. Η πλειοψηφία των δορυφόρων ανήκει στην Planet, μια εταιρεία που έχει την έδρα της στο San Fransisco. Η Planet έχει 48 δορυφόρους στη συγκεκριμένη αποστολή και παρόλο που ακούγεται μεγάλο το νούμερο, δεν είναι τόσο ογκώδεις.

Η βασική αποστολή του πυραύλου ήταν η μεταφορά του Kanopus-V-IK, ενός probe που θα χρησιμοποιηθεί για την παρατήρηση της Γης και θα εντοπίζει φωτιές σε δάση από το διάστημα. Ο Kanopus-V-IK ήταν ο μεγαλύτερος από τους μεταφερόμενους δορυφόρους και εκτοξεύτηκε πρώτος. Έπειτα, ο πύραυλος κινήθηκε σε μεγαλύτερο ύψος για να εκτοξεύσει 24 δορυφόρους και στη συνέχεια χαμηλότερα για να αφήσει τους υπόλοιπους 48 δορυφόρους.

Με την πάροδο του χρόνου, τέτοιου είδους αποστολές γίνονται όλο και πιο συνήθεις, ενώ οι δορυφόροι γίνονται όλο και πιο μικροί σε μέγεθος. Τον Φεβρουάριο, ένας ινδικός πύραυλος PSLV μετέφερε 104 δορυφόρους, εκ των οποίων οι 88 ανήκαν και πάλι στην Planet. Εκείνη η αποστολή κατέχει το ρεκόρ για τη μεταφορά περισσοτέρων δορυφόρων.
Bookmark and Share