Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε θεατές στην Κύπρο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε θεατές στην Κύπρο

  • Για αδιάλλακτη στάση κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ο Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Προσθέτει ότι η Τουρκία "δεν θα μείνει θεατής, αφήνοντας τους Τουρκοκύπριους.. επ' άπειρον θύματα της μη λύσης και καταδικασμένους σε περιορισμούς".

Στο μήνυμά του προς τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, υποστηρίζει ότι "οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή τους για λύση και, παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν καταδικασμένοι είχαν τη θέληση, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να ξεπεράσουν το κάθε εμπόδιο με δημοκρατικές αξίες, συνείδηση αλληλεγγύης και αποφασιστικότητα".

Υπογραμμίζει ότι το τελευταίο παράδειγμα είναι στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ για δίκαιη, μόνιμη και περιεκτική λύση.

"Στη στάση καλής θέλησης και ειλικρίνειας που επιδείξαμε αυτήν την περίοδο, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανταποκρίθηκε με αδιάλλακτη στάση. Δυστυχώς, γι' αυτό το λόγο κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα η Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας ξανά και δεν επιτεύχθηκε λύση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων", τόνισε.

"Κανένας δεν πρέπει να περιμένει ότι η Τουρκία θα μείνει θεατής, αφήνοντας θύμα τον τουρκοκυπριακό λαό επ' άπειρον σε μη λύση και καταδικασμένους στους περιορισμούς που δεν έχουν καμία βάση δικαίου", προσθέτει.
Bookmark and Share