Η EE πιέζει Facebook, Google και Twitter για να αλλάξουν οι όροι χρήσης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Η EE πιέζει Facebook, Google και Twitter για να αλλάξουν οι όροι χρήσης

  • Την πίεση της προς τις Google, Facebook και Twitter αυξάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αλλάξουν οι όροι χρήσης τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ...αρχές προστασίας των καταναλωτών είχαν ζητήσει από τις τρεις εταιρείες τον Ιούνιο να βελτιώσουν τους όρους χρήσης τους.

Οι ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εστιάζουν κυρίως στις διαδικασίες που προτείνουν οι τρεις εταιρείες για την αφαίρεση περιεχομένου στους ιστότοπους της, στους όρους που περιορίζουν την ευθύνη τους και στους όρους που τους επιτρέπουν μονομερώς να αφαιρούν περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες.

Για παράδειγμα, οι αρχές πιέζουν τις εταιρείες να υπάρχει διαδικασία με την οποία ο χρήστης θα ενημερώνεται πριν αφαιρεθεί το περιεχόμενό του και θα του δίνεται η δυνατότητα να “ασκήσει έφεση”.

Ύστερα από την εξέταση των προτάσεων που κατέθεσαν οι τρεις εταιρείες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις θεώρησε ανεπαρκείς κι ότι δεν συμβαδίζουν με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Facebook πάντως είχε δηλώσει ότι οι όροι χρήσης του συμβαδίζουν με τη νομοθεσία της Ε.Ε. αλλά ίσως χρειαστεί να γίνουν πιο ξεκάθαροι.

Οι τρεις κολοσσοί είχαν προθεσμία να καταθέσουν τις νέες προτάσεις μέχρι τις 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, οι δύο από τις τρεις εταιρείες υπέβαλαν τις αναθεωρημένες προτάσεις τους και η τρίτη ζήτησε παράταση αλλά δεν κατονόμασε πια.
Bookmark and Share