Ο Mick Jagger κυκλοφόρησε δύο νέα τραγούδια αφιερωμένα... στο Brexit! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ο Mick Jagger κυκλοφόρησε δύο νέα τραγούδια αφιερωμένα... στο Brexit!

  • Κυκλοφόρησαν μόλις χθες
  • Ακούστε τα παρακάτω


Το Brexit προβλημάτισε, δίχασε, ευχαρίστησε ή... κακοκάρδισε το μεγαλύτερο μέρος της βρετανικής κοινωνίας και όχι μόνο, αφού συνιστά μεγάλη αλλαγή τόσο για το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Και πώς να είναι διαφορετικά όταν, μετά από δεκαετίες, αλλάζουν οι ισορροπίες στη Γηραιά Ήπειρο;

Γι' αυτή την πολύ ιδιαίτερη αλλαγή μιλά στα δύο καινούρια του solo τραγούδια ο frontman των «Rolling Stones» και εμβληματική μορφή της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, Mick Jagger, στην πρώτη του απόπειρα για πολιτικό σχολιασμό μέσω της μουσικής του.

Τα τραγούδια τιτλοφορούνται «England Lost» και «Gotta Get a Grip» και αντικατοπτρίζουν την ευάλωτη στις ψεύτικες ειδήσεις και στους ψεύτες πολιτικούς βρετανική κοινωνία.



"Rolling Stones singer says "England Lost" reflects country’s ‘vulnerability’ while "Gotta Get a Grip" bemoans fake news and politics led by ‘lunatics’"



Όπως αναφέρει σε σχετικό του άρθρο ο βρετανικός Guardian, τα δύο κομμάτια κυκλοφόρησαν μόλις χθες και ο Mick Jagger παραδέχτηκε ότι τα έγραψε σε κλίμα άγχους αμφιβολίας για το μεταβαλλόμενο πολιτικό σκηνικό και πως βιάστηκε να τα εκδώσει παρόλο που τα έγραψε λίγους μήνες πριν, ώστε να αντανακλούν το διατλαντικό πολιτικό κλίμα που τον ενέπνευσε.
Bookmark and Share