Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζήτησε ο τούρκος συγγραφέας Sevan Nisanyan - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζήτησε ο τούρκος συγγραφέας Sevan Nisanyan

  • Αίτηση για πολιτικό άσυλο υπέβαλε ο Τουρκοαρμένιος γλωσσολόγος και συγγραφέας Sevan Nisanyan, ο οποίος απέδρασε από τούρκικη φυλακή πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Nişanyan που είχε φυλακιστεί το... 2014 λόγω “παράνομης κατασκευής”, ανακοίνωσε έλαβε ήδη την άδεια παραμονής του στην Ελλάδα.

"Υποβάλαμε αίτηση για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και πήρα ήδη την άδεια παραμονής μου", δήλωσε ο Nisanyan στο Facebook στις 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Hürriyet, ο Nisanyan δήλωσε επίσης ότι ο λογαριασμός του στο Twitter είχε χακαριστεί.

Ο Nisanyan φυλακίστηκε στις 2 Ιανουαρίου του 2014 με εννέα διαφορετικές κατηγορίες και καταδικάστηκε σε 11 χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης αφότου προχώρησε στην κατασκευή ενός σπιτιού στην πόλη Şirince κοντά στη Σμύρνη παρά την αντίθετη απόφαση δικαστηρίου. Το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι ο συγγραφέας δεν έπρεπε να χτίσει στην περιοχή, καθώς θεωρείται προστατευόμενη.

Αφότου βγήκε από τη φυλακή με άδεια, ο Nisanyan έπρεπε να επιστρέψει στην Foca Open της Σμύρνης στις 14 Ιουλίου, αλλά δεν το έκανε.

"Το πουλί πέταξε μακριά. Και αυτό εύχεται και στους υπόλοιπους 80 εκατομμύρια κατοίκους", δήλωσε σε tweet όπου και ανακοίνωσε την απόδρασή του.

Ο Nisanyan θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γλωσσολόγους της Τουρκίας, ενώ έγραφε και άρθρα σε εφημερίδες.
Bookmark and Share