Το εντυπωσιακό Σέλας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (video) - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Το εντυπωσιακό Σέλας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (video)  • Εντυπωσιακά πλάνα από το Σέλας κατέγραψε με τον φακό του ένα ακόμη μέλος του πληρώματος Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ο αστροναύτης Τζακ Φίσερ απαθανάτισε το εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο, σε...απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων πάνω από τον πλανήτη μας, δημοσιεύοντας τις  σχετικές εικόνες στο Twitter.
Όπως περιέγραψε ο ίδιος, μία από τις αγαπημένες του ασχολίες, στον ελεύθερο χρόνο του, είναι να παρακολουθεί το Σέλας, «το οποίο είναι σχεδόν ζωντανό, καθώς σαρώνει τον ουρανό».

Το Σέλας είναι ένα ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όταν εισέρχονται σε αυτήν ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο, και παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές, τόσο στο Βόρειο, όσο και στο Νότιο ημισφαίριο.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (International Space Station, ISS) χρειάζεται μόλις 90 λεπτά για να κάνει μία πλήρη περιστροφή της Γης, προσφέροντας μία εντυπωσιακή θέα στα μέλη του πληρώματός του.
Ο ISS δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από έξι κοσμοναύτες κάθε φορά, με τους περισσότερους να μένουν εκεί για περίπου έξι μήνες.
Σήμερα, σύμφωνα με τη NASA, τρεις αστροναύτες ζουν και εργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, διεξάγοντας έρευνα που ωφελεί την ανθρωπότητα και επίσης βοηθά στην εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.