Το μυστικό σχέδιο του Ερντογάν για ατομική βόμβα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Το μυστικό σχέδιο του Ερντογάν για ατομική βόμβα

  • Τι αποκαλύπτει Τούρκος δημοσιογράφος
  • Η Τουρκία θέλει να ενισχύσει την πυρηνική της δύναμη, όπως αναφέρει βρετανικό δημοσίευμα

Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα της express, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν ήδη έχει ένα... μυστικό σχέδιο για την απόκτηση ατομικής βόμβας, τη στιγμή που οι σχέσεις του με την ΕΕ βρίσκονται σε κρίση.

Ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, Τούρκος δημοσιογράφος και επικριτής της κυβέρνησης Ερντογάν αποκάλυψε τα «μυστικά σχέδια» της Άγκυρα προκειμένου να αποκτήσει το απόλυτο όπλο. Με έναν ισχυρισμό, που προκαλεί ανησυχίες, ο Μποζκούρτ προειδοποίησε ότι η Τουρκία είναι η επόμενη χώρα που θέλει να επεκτείνει το οπλοστάσιό της για να συμπεριλάβει ατομικές βόμβες.

Παρά το γεγονός ότι ήδη η Τουρκία διαθέτει 40.000 στρατιώτες και τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, ο Μποζκούρτ επιμένει ότι οι φιλοδοξίες του Ερντογάν είναι ακόμη μεγαλύτερες.

«Η Άγκυρα έχει ένα μυστικό σχέδιο για να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένης και ατομικής βόμβας για αναχαίτιση» είπε χαρακτηριστικά.

Άνθρωποι του περιβάλλοντος του Ερντογάν, που τον επηρεάζουν πολύ στις αποφάσεις του, ανέφεραν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ήδη έχει συζητήσει για την απόκτηση ατομικής βόμβας.

Ο Μποζκούρτ επεσήμανε δε ότι σε πρόσφατες συναντήσεις του Ερντογάν με τη Ρωσία και την Ιαπωνία, οι συζητήσει επικεντρώθηκαν στην κατασκευή δύο νέων πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι ενδεχομένως η χώρα απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ.

Οι φόβοι του Μποζκούρτ εντείνονται από τους ισχυρισμούς του Αγιακάν Ερντεμίρ. Ο Τούρκος εμπειρογνώμονας του Αμερικανικού Ιδρύματος Thinktank για την Προάσπιση των Δημοκρατιών, και πρώην μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου δήλωσε ότι ο «Ερντογάν επιθυμεί διακαώς να μετατρέψει την Τουρκία σε πυρηνική δύναμη αλλά δεν έχει την δυνατότητα να το κάνει».

Όπως αναφέρει το ifemerida.gr, ειδικά μάλιστα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τα σχέδια του Ερντογάν ανεστάλησαν. «Η Τουρκία έχει έλλειψη οικονομικών πόρων αλλά και προσωπικού για ένα τόσο ακριβό και υψηλής τεχνολογίας εγχείρημα. Τα φιλικά προσκείμενα Μέσα συνήθως υπερβάλλουν σε ό,τι αφορά την στρατιωτική δύναμη της χώρας για να τονώσουν το ηθικό των πολιτών» λέει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας δε με τις εκκαθαρίσεις των ενόπλων δυνάμεων, ο Ερντογάν έχει ήδη απομακρύνει από τα καθήκοντά τους τους 160 από τους 324 στρατηγούς του τουρκικού στρατού τους τελευταίους μήνες, ενώ έχει «καρατομήσει», όπως λέει χαρακτηριστικά χιλιάδες στρατιώτες από υψηλόβαθμες θέσεις.

Ο Ερντεμίρ θεωρεί ότι ο Ερντογάν εξουδετερώνει όχι μόνο όλους τους αντιφρονούντες αλλά και όλους εκείνους που δεν θα υποστήριζαν το πυρηνικό του όνειρο.

Οι ανησυχητικοί αυτοί ισχυρισμοί από την Τουρκία, έρχονται τη στιγμή που η Άγκυρα έχει εμπλακεί σε μία πολιτική αψιμαχία με την ΕΕ, και ιδιαίτερα με το Βερολίνο.

Η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας μάλιστα ακολούθησαν δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος έχει ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες και συνεργάζεται με τον άνθρωπο που θεωρεί ως πολιτικό εχθρό του και υπαίτιο του πραξικοπήματος, τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σε απάντηση, ο Υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προτίθεται να συζητήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους την προοπτική αναθεώρησης των προενταξιακών κεφαλαίων για την Τουρκία.
Bookmark and Share