Εκατό χιλιάδες γεύματα για τα παιδιά της Αφρικής ετοιμάστηκαν στη Θεσσαλονίκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Εκατό χιλιάδες γεύματα για τα παιδιά της Αφρικής ετοιμάστηκαν στη Θεσσαλονίκη

  • Εκατό χιλιάδες γεύματα που θα σταλούν σε παιδιά στην Αφρική, ετοιμάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Forever Giving» της διεθνούς εταιρείας φυσικών προϊόντων «Forever Living Products» και τον οργανισμό «Rise Against Hunger» που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καταφέρουν να συσκευάσουν σε λίγες ώρες, 100.000 γεύματα. Περίπου 500 άτομα από Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία και Κύπρο, εργαζόμενοι της εταιρίας, ήρθαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και έφτιαξαν μέσα σε λίγες ώρες, τα γεύματα που αποτελούνταν από ρύζι, σόγια και λαχανικά.

«Οι πρώτες ύλες είναι προσφορά της "Forever Living Products" και όλες οι συσκευασίες θα αποσταλούν, μέσω του οργανισμού "Rise Against Hunger", σε σχολεία της Ζιμπάμπουε για τις ανάγκες παιδιών ηλικίας από 5 έως 17 ετών. Με αυτό τον τρόπο, τα γεύματα θα αποτελέσουν κίνητρο στα παιδιά ώστε εκτός από ένα θρεπτικό φαγητό, να λάβουν και την απαραίτητη μόρφωση για ένα καλύτερο μέλλον» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πωλ Βιττωρούλης, γενικός διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο και βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής.

Σημειώνεται ότι η «Forever Giving» έχει προσφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο γεύματα το 2017 συμμετέχοντας στην προσπάθεια του «Rise Against Hunger» για την εξάλειψη της πείνας στον πλανήτη έως το 2030 με αντίστοιχες εκδηλώσεις συσκευασίας σε Ντουμπάι, Ουγγαρία, Ινδία, Ν. Αφρική, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Αμερική.

«Βέβαια, για να εξαλειφθεί η πείνα, πρέπει να σταματήσουν οι πόλεμοι και αυτό το ξέρω καλά» λέει ο κ.Βιττωρούλης ο οποίος εργάστηκε ως εικονολήπτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, καλύπτοντας, μεταξύ άλλων, την πείνα και τους λιμούς στην Αφρική. Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «επειδή δεν μπορούσα τότε να βοηθήσω τα παιδιά, διαθέτω όλα τα έσοδα από το βιβλίο μου "Camera belli" των εκδόσεων Ιανός, για τα πεινασμένα παιδιά του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share