Η Φλόριντα στο έλεος της Ίρμα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Η Φλόριντα στο έλεος της Ίρμα..

http://greece-salonika.blogspot.com/2017/09/blog-post_617.html
  • Συγκλονίζει η μανία του τυφώνα (Videos)
  • Συγκλονιστικό βίντεο από τις Μπαχάμες:Ο κυκλώνας Ιρμα "άδειασε" τον ωκεανό αφήνοντας εκτεθειμένο το βυθό!

Η στιγμή που φοβόταν η Φλόριντα έφτασε, καθώς ο τυφώνας Ιρμα άρχισε να σφυροκοπά την πολιτεία.
Το «μάτι» του τυφώνα, ο οποίος.. σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του σκορπώντας τον θάνατο και καταστροφές, έφτασε πλέον στα νότια νησιά της Φλόριντα.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις στην πολιτεία βρέθηκαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με την εταιρία διανομής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας (Florida Power & Light)..

«Θανατηφόρο το πέρασμα του κυκλώνα»


Στις Μπαχάμες πάντως συνέβη κάτι πρωτοφανές.
Ο κυκλώνας «ρούφηξε» το νερό της θάλασσας, αφήνοντας εκτεθειμένο τον βυθό, όπως φαίνεται σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου:


Θαλάσσια κύματα αναμένεται ότι θα συνοδεύσουν το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα από τη Φλόριντα κι εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν καταστροφές στις παράκτιες περιοχές, σύμφωνα κυβερνήτη της πολιτείας, Ρικ Σκοτ.

“Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για τη δυτική ακτή,” δήλωσε ο Σκοτ για την δυτική ακτογραμμή της πολιτείας Φλόριντα στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας.

Ο Σκοτ μίλησε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News. Αργότερα, ο ίδιος δήλωσε στο ABC News: “Το πέρασμα του κυκλώνα είναι απλά θανατηφόρο.”

Ανησυχεί ο Τραμπ


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σήμερα διαδοχικά στο τηλέφωνο για το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα με τους κυβερνήτες των πολιτειών, Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα και Τενεσί, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Αναβαθμίστηκε η Ιρμα


Πριν πλήξει την πολιτεία, η Ιρμα ισχυροποιήθηκε εκ νέου, καθώς είναι και πάλι κατηγορίας 4.

Ο αναβαθμισμένος σε κατηγορία 4 τυφώνας έφτασε στις ακτές της Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 210 χλμ./ώρα και ήδη το Μαϊάμι και άλλες πόλεις που βρίσκονται στη ζώνη κινδύνου έχουν ερημώσει καθώς οι κάτοικοί τους είτε τις έχουν εγκαταλείψει είτε έχουν αναζητήσει προστασία στα καταφύγια.

Ένας άντρας, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με την εμπλοκή ημιφορτηγού, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο θύμα του κυκλώνα Ίρμα, στη Φλόριντα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα βίντεο που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χαρακτηριστικά των όσων συμβαίνει εκεί αυτήν την ώρα.

Περισσότεροι από 6,3 εκατ. κάτοικοι της Φλόριντα έχουν λάβει οδηγία να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, με την προειδοποίηση ότι ο τυφώνας απειλεί τη ζωή όσων βρεθούν στο διάβα του, σύμφωνα με το BBC.

Στον Άγ. Μαρτίνο, 4 νεκροί από την Ίρμα


Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Ίρμα στο ολλανδικό τμήμα της νήσου του Αγίου Μαρτίνου αυξήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις.
Σε μια πρώτη εκτίμηση την Παρασκευή, η κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι από τον κυκλώνα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν, οι 11 εξ αυτών σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share