Άρον άρον απέσυρε ο Στ. Κοντονής την περίεργη τροπολογία για την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Άρον άρον απέσυρε ο Στ. Κοντονής την περίεργη τροπολογία για την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης"

  • Όπισθεν ολοταχώς (υπό τον φόβο κοινοβουλευτικού φιάσκου) έκανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αποσύροντας την επίμαχη τροπολογία που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την νομική αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. 
 Η «δικαιολογία», μάλιστα, που επικαλέστηκε είναι ότι αναβλήθηκε συζήτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την καταδίκη της Ελλάδας, οπότε «μας δίνετε το περιθώριο να ενημερωθούν καλύτερα για το τι ακριβώς λέει και επιδιώκει αυτή η διάταξη».

«Εγώ λοιπόν ανταποκρινόμενος στην έκκληση του κ. Παπαχριστόπουλου θα δώσω αυτό το χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδα - δέκα ημέρων», προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προανήγγειλε ότι η ρύθμιση θα εισαχθεί στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Λίγο νωρίτερα, ο Σ. Κοντονής επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία για την στάση που κρατά, δηλαδή να μην ψηφίσει την διάταξη «για να φέρει σε δύσκολη πολιτική θέση την κυβέρνηση. «Περιμένω ακόμα να ακούσω την θέση της Νέας Δημοκρατίας, τι λέτε επί της ουσίας της τροπολογίας. Οι φανατικοί «Μένουμε Ευρώπη» μπορείτε να μας πείτε τι λέτε για την ουσία της διάταξης, είχατε νομοθετήσει το ίδιοι πράγμα για τις ποινικά και διοικητικά δικαστήρια», τόνισε και χαρακτήρισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «πολιτικά σχιζοφρενής». Όπως συμπλήρωσε η στάση της αντιπολίτευσης είναι ανεύθυνη και μίλησε για «πολιτικό διπολισμό».

Αρνήθηκε, δε, ότι η διάταξη φωτογραφίζει την Τουρκική Ένωσης Ξάνθης, λέγοντας ότι οι ερμηνείες που έχουν δοθεί το «μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο και στην πατρίδα». «Η διάταξη εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει επιτύχει θετική απόφαση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια, τα οποία είναι κυρίαρχα», κατέληξε ο Σ. Κοντονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share