Η Google εξετάζει την εξαγορά της δημοφιλούς κατασκευάστριας κινητών τηλεφώνων HTC - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Η Google εξετάζει την εξαγορά της δημοφιλούς κατασκευάστριας κινητών τηλεφώνων HTC

  • Με την εξαγορά ενός κατασκευαστή, η γιγαντιαία θυγατρική της Alphabet θα μπορούσε να ενισχύσει την παραγωγή του «Pixel»

Η Google εξετάζει την εξαγορά της δημοφιλούς -ταϊβανέζικης- εταιρείας κινητών τηλεφώνων HTC, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα, σε μία προσπάθεια να εδραιωθεί για τα καλά στην αγορά.
Με την εξαγορά ενός κατασκευαστή, η γιγαντιαία θυγατρική της Alphabet θα μπορούσε να ενισχύσει την παραγωγή του νέου smartphone «Pixel» αλλά και λοιπών συσκευών.
Το μοντέλο Pixel απέχει πολύ από το να γίνει ένα κορυφαίο κινητό τηλέφωνο, καθώς, ενδεικτικά, οι πωλήσεις του ανήλθαν σε 552.000 μονάδες κατά το πρώτο τρίμηνο 2017.
Η HTC, η οποία έχει κατά το παρελθόν έχει καταλάβει ακόμη και την πρώτη θέση ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές έξυπνων κινητών (smartphones), έχει γνωστοποιήσει πως η διαπραγμάτευση των μετοχών της θα ανασταλεί αύριο 21 Σεπτεμβρίου, λόγω επικείμενης σημαντικής ανακοίνωσης.
Οι Google και HTC αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Bloomberg.
Το 2012, ο τεχνολογικός γίγαντας πλήρωσε 12,5 δισ. δολάρια για την Motorola Mobility, έναν κορυφαίο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων με λογισμικό Android.
Σε λιγότερο από τρία χρόνια, η Google την πούλησε στην Lenovo Group για λιγότερο από 3 δισ. δολάρια.
Το 2014, η Google διέθεσε 3,2 δισ. δολάρια στη Nest Labs, κατασκευαστή συνδεδεμένων θερμοστατών, ωστόσο τα προϊόντα απέτυχαν παταγωδώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share