Το «φάντασμα» του Ελληνικού απειλεί επένδυση 40 εκατ. στη... Χαλκιδική. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Το «φάντασμα» του Ελληνικού απειλεί επένδυση 40 εκατ. στη... Χαλκιδική.

Αντιμέτωπη με ένα δεύτερο «Ελληνικό», μικρότερης εκ των πραγμάτων έκτασης, βρίσκεται η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με τη δρομολογούμενη επένδυση τουριστικού χαρακτήρα ύψους 40 εκατ. στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας.

Το παραθαλάσσιο ακίνητο έχει πωληθεί από το 2015 στην οικογένεια Μεντεκίδη, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθωθεί να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες και όπως όλα δείχνουν αυτό θα καθυστερήσει ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία απόφαση της Τοπικής Δασικής Υπηρεσίας έσπευσε να χαρακτηρίσει δασικό το 70% των 253 στρεμμάτων, όπου αναμενόταν να αναπτυχθεί η ξενοδοχειακή μονάδα και ένα «χωριό» με τουριστικές κατοικίες. Ειδικότερα, το σχεδιαζόμενο ξενοδοχείο, μια επένδυση 23 εκατ., θα είναι 200 δωματίων, ενώ θα κατασκευαστούν 120 κατοικίες επιφάνειας 200 τ.μ. έκαστη.

Με τον τρόπο αυτό, και παρά την αρχική γνωμοδότηση βάσει της οποίας το δασικό τμήμα του ακινήτου βρισκόταν σε διάσπαρτα σημεία διαφορετικά από εκείνα που δρομολογούνταν η ανοικοδόμηση, η εν λόγω επένδυση έχει βρεθεί σε τέλμα.
Ήδη, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει σπεύσει να προχωρήσει σε κατάθεση ένστασης για την αναίρεση της αρχικής πράξης χαρακτηρισμού του δασάρχη, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του Ελληνικού, όπου επίσης ως δασικό είχε χαρακτηριστικό ένα κομβικό σκέλος της προωθούμενης επένδυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share