Καταλονία: Άφαντος ο Κάρλες Πουτζδεμόν.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

Post Top Ad

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Καταλονία: Άφαντος ο Κάρλες Πουτζδεμόν..

E1C470ABC59F595D49A0278A604C0455
Αγνοείται, μέχρι στιγμής, τη Δευτέρα η τύχη του, Κάρλες Πουτζδεμόν. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας είναι άφαντος, τόσο από το γραφείο του προέδρου, όσο και από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του (Καταλανικό Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα - PDECAT) αλλά και από προγραμματισμένη συνεδρίαση υψηλόβαθμων στελεχών του PDECAT.

Σημειώνεται ότι η ισπανική εισαγγελία αναμένεται αυτές τις μέρες να ασκήσει διώξεις για «στάση» σε βάρος του Πουτζδεμόν, ο οποίος διατρέχει τον κίνδυνο πολυετούς φυλάκισης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Nacional στο δημαρχείο της Ταραγκόνα κατέβασαν τα πορτρέτα του καθαιρεθέντος προέδρου.

Οι εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου θα επαναφέρουν νόμιμη κυβέρνηση στην Καταλονία διεμήνυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αλφόνσο Νταστίς ξεκαθαρίζοντας ότι για τη Μαδρίτη δεν υπάρχει πλέον καταλανική κυβέρνηση.

Εικόνα ότι οι καταλανικοί θεσμοί και η κυβέρνηση λειτουργούν κανονικά, παρά την καθαίρεσή τους από τη Μαδρίτη, θέλησαν να δώσουν τη Δευτέρα ορισμένα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού και του κρατικού μηχανισμού.

Η πρόεδρος της καταλανικής Βουλής Κάρμε Φορκαντέλ, ο υπουργός Επικρατείας και Αειφορίας Τζοσέπ Ρουλ, και άλλα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, παρότι αποπεμφθέντες, προσήλθαν κανονικά στα καθήκοντά τους, θέλοντας να δείξουν ότι αψηφούν την κεντρική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής η Μαδρίτη δεν έχει αντιδράσει.
lg-share-en