"Eπένδυση" στο Ελληνικό: Το πράγμα ...καταντά γελοίο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

"Eπένδυση" στο Ελληνικό: Το πράγμα ...καταντά γελοίο.

Λοιπόν, οι γελοιότητες πρέπει να τελειώσουν.
Μετά το... δάσος, και τα αρχαία, τώρα μάθαμε και για τους... ιλίγγους λόγω... υψοφοβίας που έχουν πιάσει τα μέλη του ΚΑΣ. 
Ήμαρτον!


Κοιτάξτε τα πράγματα είναι απλά.
Αν στην κυβέρνηση δεν το θέλουν το έργο, ας το λήξουν το ματς να τελειώνουμε.
Προφανώς δεν έχει καμία όρεξη ούτε η ελληνική κοινωνία, ούτε βεβαίως οι επενδυτές, να γίνονται αντικείμενο εμπαιγμού του κάθε ιδεοληπτικού. Γιατί πέρα από ΚΑΣ και λοιπούς αντιδρώντες, στο τέλος της ημέρας κάθε κυβέρνηση έχει πολλά όπλα στα χέρια της για να αντιμετωπίσει προβλήματα όταν θέλει η ίδια να τα επιλύσει.
Και ο νοών νοείτω.

Όταν όμως θα πρέπει να μείνει και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος να χορτάσει, όταν δεν είναι επιθυμητό να σπάσουν αυγά σε σύγκρουση με κάθε είδους θεσμικούς ή τοπικούς Καισαρίσκους, τότε τα εξής τινά συμβαίνουν.
Είτε ότι δεν αντιλαμβάνονται τη ζημιά και τη δυσφήμιση που υφίσταται η χώρα, είτε έχουμε να κάνουμε με μία λιπόψυχη και αδύναμη κυβέρνηση, που τον τσαμπουκά της τον βγάζει μόνο πάνω στους "ταξικούς αντιπάλους", είτε οι ιδεοληψίες και η εχθρότητα προς τις επενδύσεις είναι τόσο βαθιά ριζωμένες στο κυβερνητικό στρατόπεδο που δένουν τα χέρια σε όσους τάσσονται με την πρόοδο και την προσπάθεια για ευημερία.
Τόσο απλά.

Επειδή όμως, παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός όταν αναφέρεται στη συγκεκριμένη επένδυση δείχνει να είναι ειλικρινής ως προς τις προθέσεις του να προχωρήσει, δεν μπορεί, κάτι άλλο συμβαίνει.
 Γιατί δεν είναι εύκολο να πιστέψει κανείς ότι πάντα φορά ο κ. Τσίπρας μία... μάσκα. Τι φταίει; Κάποιοι κακοί σύμβουλοι;
Κάποια ανίκανα στελέχη;
Κάποια άλλα συμφέροντα; Τι είναι αυτό που δένει τα χέρια σε μία ολόκληρη χώρα και δεν μπορεί να προσπεραστεί με νομότυπο ή έστω νομιμοφανή τρόπο ο εγκλωβισμός που σήμερα υφίσταται η χώρα; Γιατί δεν είναι μόνο το Ελληνικό που σκοντάφτει σε ιδεοληψίες.
Είναι μία σειρά από επενδύσεις.

Τώρα λοιπόν, ξαναμπαίνει στο τραπέζι η ένσταση που υπήρχε για το ύψος των νέων κτισμάτων.
Ότι "για λόγους προστασίας των αρχαιοτήτων και του ιστορικού τοπίου της Αττικής" πρέπει να μειωθεί το ύψος των κτιρίων το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 200 μέτρα, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Ότι το "μεγάλο πρότζεκτ ακινήτων", όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος έδειξε και εκείνος το ενδιαφέρον του, που θα απορροφήσει κεφάλαια ύψους 8 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετιών, θα τιναχτεί στον "αέρα".
Τόσο απλά.

Το μπαλάκι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού.
Ο ίδιος έχει την ευθύνη να λύσει τον γόρδιο δεσμό αυτής της απίστευτης υπόθεσης αν θέλει να φέρει και στην Ελλάδα ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, όπως κάνει και στην Αμερική με την παραγγελία των F-16, κάτι που επεσήμανε και τον ευχαρίστησε γι' αυτό ο κ. Τραμπ... Να κόψει τον γόρδιο δεσμό και να προχωρήσει επιτέλους η επένδυση.
Όλα τα άλλα, αν στραβώσει η δουλειά, δεν θα είναι παρά φτηνές δικαιολογίες...




του κ.Δ.Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share