Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12% για την ΝΔ με 30% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο 18% - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12% για την ΝΔ με 30% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο 18%


Προβάδισμα 12% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ που παρουσιάστηκε στο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Αναλυτικότερα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 18%.
Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής 9,5%, Χρυσή Αυγή 7,5%, ΚΚΕ 6,5%, εκτός Βουλής Ένωση Κεντρώων 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, ΛΑΕ 1,5%.
Σαφώς μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης, καθώς περισσότεροι από 60 στους εκατό πολίτες προβλέπουν νίκη του κόμματος του Ταύρου, ενώ μόλις το 15,5% διαβλέπει νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις το 6% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ το 55% δηλώνει ανικανοποίητο και εκτιμά ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι το εκλογικό σώμα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό απέναντι στα όσα διατείνεται η κυβέρνηση για τρία σοβαρά ζητήματα της επικαιρότητας, τους πλειστηριασμούς ακινήτων, την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας και τις προσπάθειες πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το 74,5% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «λαϊκή κατοικία», θέση με την οποία συμφωνούν μάλιστα περισσότεροι από έξι στους δέκα ψηφοφόροι της Κουμουνδούρου.

Σε ό,τι αφορά τη Σαουδική Αραβία, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.
Αναφορικά με την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στην Αθήνα και τη Θράκη - κατά την οποία αποτυπώθηκαν διαφωνίες των δύο χωρών για τη Συνθήκη της Λωζάνης - σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 46,5%, πιστεύει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία.
Μόλις το 12% υποστηρίζει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Ελλάδα.
Το 29% απάντησε αυθόρμητα πως η επίσκεψη ήταν κερδοφόρα και για τις δύο χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share