Πορτογαλία: Έχει αποπληρώσει ήδη το 80% των 26,3 δισ. ευρώ που οφείλει στο ΔΝΤ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Πορτογαλία: Έχει αποπληρώσει ήδη το 80% των 26,3 δισ. ευρώ που οφείλει στο ΔΝΤ


Ένα ακόμα μέρος από το δάνειο διάσωσής που είχε λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποπλήρωσε πρόωρα η Πορτογαλία, με το συνολικό ποσό που έχει αποπληρώσει φέτος να ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.


Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του αργά χθες ότι η χώρα έχει πλέον αποπληρώσει περίπου το 80% των 26,3 δισ. ευρώ που οφείλει στο ΔΝΤ, στο πλαίσιο της βοήθειας που έλαβε από το Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2011-14.
Η τελευταία πληρωμή, ύψους 1 δισ. ευρώ, έπρεπε να καταβληθεί τον Μάιο του 2021.
Η Πορτογαλία επέλεξε να αποπληρώσει πρόωρα τα δάνεια από το ΔΝΤ και να χρηματοδοτηθεί από τις κεφαλαιαγορές, όπου μπορεί τώρα να εκδίδει ομόλογα με χαμηλότερα επιτόκια σε σχέση με το δάνειο, υπογραμμίζει το Reuters.