Aκροδεξιό παραλήρημα στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας: Οι πρόσφυγες θα παραδίδουν κινητά και μετρητά! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Aκροδεξιό παραλήρημα στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας: Οι πρόσφυγες θα παραδίδουν κινητά και μετρητά!

«Η Αυστροουγγαρία επέστρεψε. Με καγκελάριο (της Αυστρίας) τον Kurz, εταίρο τον Strache και εμπρηστή τον (πρωθυπουργό της Ουγγαρίας) Orban, το εκκρεμές μετατοπίζεται προς τα δεξιά», δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Achim Post, ενόψει της σημερινής ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης συνασπισμού της Αυστρίας, ανάμεσα στη Δεξιά και την Ακροδεξιά.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι δεν συμμερίζονται όλοι την άποψή του την ενισχύει ακόμη περισσότερο. «Στο πρόσωπο του Sebastian Kurz, Βαυαρία και Γερμανία απέκτησαν έναν επιπλέον σύμμαχο στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ίδια εφημερίδα ο επικεφαλής των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών, εταίρων της Merkel και, πιθανότατα, του SPD στο πλαίσιο ενός νέου μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία, Alexander Dobrindt. Ένθερμης υποδοχής έτυχε, όμως, η νέα αυστριακή κυβέρνηση και από τον επικεφαλής της μεγαλύτερης ομάδας στην Ευρωβουλή, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Ο Sebastian Kurz υποστηρίζει το σπάσιμο των αρτηριοσκληρωτικών δομών στην Αυστρία (...) και αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά πολιτικών από τον λαό», ήταν το σχόλιο του (επίσης Χριστιανοκοινωνιστή...) Manfred Weber. Πανηγύρι έχει σημάνει και στη Βουδαπέστη, όπου ο Victor Orban διαπιστώνει ότι αισθάνεται ολοένα λιγότερο απομονωμένος εντός της Ευρώπης.

Πράγματι, έχοντας αφαιρέσει από το οπλοστάσιό του (έστω και για τακτικούς λόγους) κάθε αίτημα που αμφισβητεί τη συμμετοχή της Αυστρίας στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη, το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας κατάφερε ουσιαστικά να επιβάλει ολόκληρη την υπόλοιπη ατζέντα του στο κυβερνητικό πρόγραμμα -το οποίο, πρακτικά, δεν διαφέρει σημαντικά από εκείνο που θα εφάρμοζε η Marine Le Pen (στενή σύμμαχος του Strache) στην περίπτωση που εκλεγόταν πρόεδρος της Γαλλίας! Πρακτικά δε, ο Strache θα έχει πλήρη ελευθερία να το εφαρμόσει, καθώς για να διασφαλίσει ότι θα γίνει ο νεότερος καγκελάριος στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας του και της Ευρώπης, ο Kurz του έδωσε πρακτικά γη και ύδωρ -με άλλα λόγια, την αντικαγκελαρία και τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και Άμυνας!

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι από εδώ και στο εξής, οι αυστριακές αρχές θα αφαιρούν από τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που φτάνουν στη χώρα τόσο τα κινητά τους (ώστε να ελέγξουν εάν υπάρχει κάτι ύποπτο στις επαφές και τη διαδρομή τους) όσο και τα χρήματα που φέρουν μαζί τους (προφανώς, ως... εγγύηση για τις υπηρεσίες που θα τους παρέχονται). Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο είχε αρχικά προταθεί από την πλευρά των κυβερνήσεων της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, για να προκαλέσει τότε γενική κατακραυγή -μόνο που πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά.

Πλέον, είναι φανερό ότι ανάλογα μέτρα θα επιχειρήσουν να επιβάλουν και οι Βαυαροί της CSU στην Merkel και τον Schulz στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση της Γερμανίας. Εφόσον δεν το καταφέρουν, τότε το καμπανάκι θα ηχήσει πολύ πιο δυνατά σε όλη την Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share