Με οκτώ σφαίρες γράφτηκε η οικογενειακή τραγωδία στους Αγ.Αναργύρους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Με οκτώ σφαίρες γράφτηκε η οικογενειακή τραγωδία στους Αγ.Αναργύρους

Με οκτώ σφαίρες από το υπηρεσιακό πιστόλι του 46χρονου αρχιφύλακα «γράφτηκε» ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας με τους τέσσερις νεκρούς, στους Αγίους Αναργύρους.

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου στην οδό Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους, όπου διέμενε ο δράστης και αυτόχειρας μαζί με την 37χρονη σύζυγό του, γιατρό ρευματολόγο, και την κορούλα τους, 3,5 ετών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν στην διάθεση τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι σχέσεις του 46χρονου με την πεθερά του ήταν τεταμένες, επειδή δεν μεταβίβαζε στην κόρη της το σπίτι του πρώτου ορόφου στο ίδιο κτήριο, όπου κατοικούσε.

Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη, αλλά τα μέχρι στιγμής στοιχεία οδηγούν στην εκδοχή ότι αρχικά ξέσπασε έντονη φιλονικία μεταξύ του αρχιφύλακα και της συζύγου του, στο σαλόνι του σπιτιού, την ώρα που το κοριτσάκι τους κοιμόταν.

Βάσει των εκτιμήσεων της ΕΛΑΣ και σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πάνω στον καβγά ο αστυνομικός φαίνεται πως πυροβόλησε την γυναίκα, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Η πεθερά του ανέβηκε από τον πρώτο όροφο για να δει τι συνέβη και τότε ο αστυνομικός την πυροβόλησε κι αυτήν.

Από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, διαπιστώνεται ότι η σύζυγος φέρει τρεις σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά και η πεθερά δύο σφαίρες. Φαίνεται επίσης ότι ο δράστης και αυτόχειρας καταδίωξε την πεθερά, η οποία προσπάθησε να διαφύγει.

Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό με μια σφαίρα στο κεφάλι στο κρεβάτι των γονιών του, ενώ ο πατέρας του βρέθηκε γονατιστός μπροστά του, όπου αυτοπυροβολήθηκε κάτω από το σαγόνι.

Δίπλα στη σορό του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας μέχρι τις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής συνόδευε σε γεύμα τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στη φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.

Ο αρχιφύλακας είχε περάσει από την επιτροπή καταλληλότητας το 2011 η οποία τον έκρινε απολύτως ικανό να φέρει όπλο.

Σύντομα, επρόκειτο να περάσει εκ νέου από την επιτροπή, ενώ όπως λένε οι προϊστάμενοί του, δεν είχε δείξει ποτέ συμπεριφορά που να παραπέμπει σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο περί όπλων, οι αστυνομικοί εξετάζονται απ' τις επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταλληλότητα τους να φέρουν πυροβόλα όπλα, πριν την είσοδο τους στο Σώμα.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στον νόμο, «οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε εξέταση για τον έλεγχο της καταλληλότητας τους να φέρουν πυροβόλο όπλο, μέσα σε ένα έτος μετά τη συμπλήρωση πενταετίας από την αποφοίτηση τους, από τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών. Η εξέταση γίνεται από ειδική επιτροπή της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Η επιτροπή διερευνά με ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη των εξεταζομένων, την εν γένει προσωπικότητα αυτών και κυρίως την αυτοκυριαρχία, τη συναισθηματική σταθερότητα, την κρίση και αντίληψη και την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις - και αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για το αν η προσωπικότητά τους παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του όπλου. Αν η επιτροπή διαγνώσει και ενδείξεις ψυχοπαθολογίας, παραπέμπει τον αστυνομικό στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις για την Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Αν οι υγιονομικές επιτροπές αποφανθούν ότι κάποιος αστυνομικός δεν είναι κατάλληλος να φέρει όπλο, τοποθετείται σε θέση που δεν οπλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share