Διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών έξω από τα γραφεία, όπου γίνεται η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων, στην οδό Καλαποθάκη, πραγματοποιούν από τις 17:00 μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.
Οι διαδηλωτές διανέμουν έντυπο υλικό κατά των πλειστηριασμών και προτρέπουν τους συμβολαιογράφους που προσέρχονταν να ψηφίσουν συνέχιση της αποχής τους.
Η γενική συνέλευση συνεχίζεται και οι διαδηλωτές παραμένουν στο σημείο.
Σε ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Οι αποφάσεις για αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς (μέχρι 1/10 αρχικά και 4/12/2017 στη συνέχεια) και άρνησης ανάληψης της ευθύνης λειτουργίας του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (και χρηματοδότησης της σχετικής πλατφόρμας), άνοιξαν το δρόμο για μια σειρά από ανάλογες αποφάσεις όλων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας και προκάλεσαν ισχυρούς τριγμούς στα σχέδια κυβέρνησης και τραπεζιτών για την εφαρμογή μιας πολιτικής που κατάφωρα βλάπτει στοιχειώδη δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας».
»Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να αφουγκραστεί τις πολυποίκιλες αντιδράσεις (και) στη σχετική με τους πλειστηριασμούς πολιτική της, επέλεξε πάλι να ταχθεί με τις απαιτήσεις των τραπεζιτών και των μεγάλων, ντόπιων και ξένων οικονομικών συμφερόντων και τις εντολές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Μέσα από ένα όργιο από ψεύδη για την παραπλάνηση της κοινωνικής πλειοψηφίας και την κατασυκοφάντηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και με τη συμπαιγνία γνωστών μεγαλοσυμβολαιογράφων, των δυνάμεων καταστολής και των Μ.Μ.”E.”, κατάφεραν να αλλάξουν την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιά και Νησιών Αιγαίου και Δωδεκανήσων και να ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».
»Το σχέδιο τους είναι ξεκάθαρο: Επιδιώκουν με πολύ πιο εύκολο, γρήγορο και προσοδοφόρο για τις τράπεζες τρόπο (και ξεπερνώντας ταυτόχρονα το σκόπελο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών) να προχωρήσουν σε 120.000 πλειστηριασμούς στην επόμενη τριετία. Στόχος τους, να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα ''βαρίδια'' των δανείων (για άλλη μια φορά στις πλάτες του λαού που πληρώνει σκληρά τα 233 εκατ. ευρώ των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεών τους) αλλά και να βάλουν χέρι σε ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή περιουσία».