Υπεγράφη απ'τον Γαβρόγλου η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Υπεγράφη απ'τον Γαβρόγλου η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών

Στη συμφωνία που υπεγράφη με τους θεσμούς αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά την ομιλία του στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κέρκυρα.

Υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα, 
νομοθέτηση κριτηρίων για συγχωνεύσεις, 
εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην επιλογή διευθυντικών στελεχών.

Σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Καταλήξαμε στην υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα. Είναι αυτό που υπογράψαμε και, για όσους ενδεχομένως δεν το ξέρετε, είναι αυτό που ισχύει από το 1985. Τελεία και παύλα». Στον αντίποδα, μερίδα των εκπαιδευτικών που έχει τοποθετηθεί σχετικά με τη νέα συμφωνία δεν εκφράζει την ίδια βεβαιότητα με τον υπουργό Παιδείας για το υποχρεωτικό 30ωρο, υπογραμμίζοντας ότι η καταγραφή του στη συμφωνία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου.
Ο κ. Γαβρόγλου πάντως δήλωσε κάθετος σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους πρωτοβουλία. «Οταν, λοιπόν, πάνε να μας συγκρίνουν (σ.σ.: με τα ευρωπαϊκά σχολεία), δεν μπορούν να συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας για τις πιέσεις των θεσμών για αύξηση ωραρίου. «Στα ευρωπαϊκά σχολεία, με τα οποία θέλουν να μας συγκρίνουν και οι θεσμοί και ο ΟΟΣΑ, υπάρχουν οι διοικητικοί, υπάρχουν βοηθοί, υπάρχουν τεχνικοί εργαστηρίων κ.τ.λ. Εδώ ένας εκπαιδευτικός φορτώνεται όλα αυτά, συν το γεγονός ότι έχει μια ευθύνη απέναντι στα παιδιά».
Σχετικά με τις συγχωνεύσεις υποστήριξε ότι η νέα συμφωνία προβλέπει νομοθέτηση κριτηρίων. «Δεν νοείται να έχουμε ένα σχολείο με τους ίδιους διαδρόμους και να συστεγάζονται δύο σχολεία αντί να στεγάζεται ένα. Δεν είναι λογικό. Επειδή υπάρχουν δύο διευθυντές; Να γίνουν δύο υποδιευθυντές. Αλλά δεν μπορούμε να εμπλακούμε και εμείς σε απίστευτες παθογένειες του παρελθόντος», επεσήμανε. Μένει βέβαια να καταθέσει και τη σχετική τροπολογία με τα κριτήρια, μιας και η συμφωνία, ορίζει να εφαρμοστούν οι συγχωνεύσεις από το επόμενο σχολικό έτος.
Τέλος, και για την επιλογή διευθυντικών στελεχών με εμπλοκή του ΑΣΕΠ σχολίασε ότι «το θεωρήσαμε πάρα πολύ λογικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share