- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από το τζαμί Κιρ Μαχαλά όπου θα προσευχηθεί Τούρκος πρόεδρος
- Λεωφορεία και «κλακαδόροι» για την υποδοχή του «Σουλτάνου»
Στην Κομοτηνή στρέφονται όλα τα βλέμματα σήμερα, καθώς φτάνει εκεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα.
Αν και μέχρι στιγμής το κλίμα δείχνει ήρεμο στην πόλη, οι προκλητικές δηλώσεις του «Σουλτάνου» στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου χαρακτήρισε τουρκική τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και κατήγγειλε διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων της περιοχής, αυξάνουν την αγωνία για το τι ακριβώς θα πει ο Τούρκος πρόεδρος και βέβαια το πώς θα αντιδράσει σε τυχόν νέες προκλήσεις η Αθήνα.
Μέτρα ασφαλείας
Απαγορευτικές κορδέλες έχουν «κυκλώσει» το τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως, που σήμερα Παρασκευή θα προσευχηθεί Τούρκος πρόεδρος, καθώς η παρουσία ανδρών της αστυνομίας και της προσωπικής ασφάλειας του Ερντογαν, μαρτυρούν το γεγονός, που έχει κινητοποιήσει το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τους «τουρκόφρονες» της μειονότητας.
Λεωφορεία από τα χωριά και εισαγόμενοι «κλακαδόροι»
Τις τελευταίες μέρες το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, εργάζονται εντατικά προκειμένου «χιλιάδες μειονοτικών» να υποδεχτούν τον ... σουλτάνο Ερτογάν στην Κομοτηνή.
Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης, να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας ταυτόχρονα και «μήνυμα» εντός και εκτός συνόρων και για το μέγεθος της μειονότητας αλλά κυρίως για την εθνική της ταυτότητα.
Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από μειονοτικά χωριά προς την Κομοτηνή για την υποδοχή Ερντογάν. Οι ιμάμηδες τζαμιών, που πρόσκεινται στους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, γυρίζουν πόρτα πόρτα τα χωριά καλώντας τους μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στην υποδοχή στο Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής.
Η κινητοποίηση των τουρκοφρόνων στα χωριά είναι μεγάλη, μετά την απροθυμία που φαίνεται πως δείχνουν μειονοτικοί της πόλης να συμμετάσχουν στην υποδοχή του Ερντογάν.
Ερωτηματικό παραμένει εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες μειονοτικοί που ζουν στην Αδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη, ετοιμάζονται το πρωί της Παρασκευής να περάσουν τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, προκειμένου να μεταβούν στην Κομοτηνή και να προσευχηθούν μαζί με τον Ερντογάν στο Κιρ Μαχαλέ και βεβαια να πάρουν μέρος στην «τουρκοφιέστα».