Έκτος φυλακών πάνω από 10.000 κρατούμενοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Έκτος φυλακών πάνω από 10.000 κρατούμενοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου..

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον αριθμό των αποφυλακισθέντων με τον ευεργετικό νόμο Παρασκευόπουλου απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής κατόπιν σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Συγκεκριμένα, από την εφαρμογή του νόμου ελεύθεροι πλέον κυκλοφορούν 10.210 φυλακισθέντες, μερικοί εκ των οποίων έχουν διαπράξει νέα εγκλήματα, που σόκαραν το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή από τους συνολικά 23 φερόμενους ως δράστες σε επτά περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, 7 φέρονται να έχουν αποφυλακιστεί με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Για τρεις από αυτούς είχε διαταχθεί η άμεση απέλαση που δεν εκτελέστηκε, ενώ δύο εξ αυτών θα απολύονται σε κάθε περίπτωση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και, τέλος ένας είχε παραβιάσει τακτική άδεια.

«Ωστόσο, το σύνολο σχεδόν των ατόμων που αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια με τους ως άνω νόμους, δεν έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα κατά τη επανένταξή τους στη κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στ. Κοντονής, καλύπτοντας εκ νέου τον προκάτοχό του Ν. Παρασκευόπουλο.

Τα στοιχεία, παρ’ όλα αυτά, συνιστούν κόλαφο. Κι αυτό διότι το τελευταίο εξάμηνο του 2015 «απολύθηκαν» 1703 φυλακισμένοι, κάνοντας χρήση του νόμου και μάλιστα το 2016 και το 2017 οι αριθμοί εκτοξεύτηκαν. Ειδικότερα, το 2016 έφτασαν τους 4027 και το 2017 (μέχρι τις 10.11) τις ευεργετικές διατάξεις χρησιμοποίησαν 4017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share