Στηλίτες(!) για τον κ. Τσακαλώτο όσοι δεν κατανάλωσαν τα Χριστούγεννα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Στηλίτες(!) για τον κ. Τσακαλώτο όσοι δεν κατανάλωσαν τα Χριστούγεννα..

«Στην κατανάλωση, με όλους αυτούς και αυτές που δεν αποφάσισαν νηστεία και να είναι οι σύγχρονοι στηλίτες, τα στοιχεία δείχνουν εντυπωσιακή κίνηση στην αγορά. Αυτά τα Χριστούγεννα σημειώθηκε μεγάλη βελτίωση στην κατανάλωση» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο και θέλοντας να παρουσιάσει τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στον οικονομικό τομέα.

«Δεν είναι αυτή η κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ εκείνη που εφάρμοσε πελατειακές πολιτικές για τρίτεκνους και πολύτεκνους», ανέφερε επίσης ο κ. Τσακαλώτος, υπερασπιζόμενος απόλυτα την αναδιαμόρφωση των οικογενειακών επιδομάτων.

Η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών ήρθε λίγη ώρα μετά τη δημόσια δήλωση της Θ. Φωτίου ότι οι διατάξεις δεν αλλάζουν και τυχόν μειώσεις που θα υποστούν δικαιούχοι - τρίτεκνοι και πολύτεκνοι - θα αναπληρωθούν εντός του έτους.

Η αναφορά του κ. Τσακαλώτου στα οικογενειακά επιδόματα εκτιμάται και ως μήνυμα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Η κριτική για τα επιδόματα

Ηταν η στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών είπε πως η κριτική για τα επιδόματα αγνοεί ότι 730.000 οικογένειες από το σύνολο των 800.000 θα έχουν σημαντικό όφελος, αγνοεί όσα έκανε η κυβέρνηση για το αφορολόγητο, ιδίως για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, αγνοεί ότι το μέρισμα στήριξε οικογένειες με τρία και με τέσσερα παιδιά, αγνοεί όλες τις πολιτικές που διαπραγματεύτηκε και υλοποιεί η κυβέρνηση για το παιδί.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία, στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης και στην επόμενη φάση, τη διαπραγμάτευση δηλαδή, για την έξοδο από το Πρόγραμμα.

«Κάθε φορά που μιλάω στην αίθουσα, δυστυχώς για την αντιπολίτευση (όχι για εμάς), τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από την προηγούμενη φορά», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και επικαλέστηκε τις εξελίξεις στα χρηματοοικονομικά, στην κατανάλωση, στην πραγματική οικονομία, στον τομέα της μεταποίησης αλλά και το προχθεσινό EuroWorking Group (EWG).

«Τα spreads όταν μίλησα στον Προϋπολογισμό ήταν 4,01 και τώρα είναι 3,88. Στην κατανάλωση, με όλους αυτούς και αυτές που δεν αποφάσισαν νηστεία και να είναι οι σύγχρονοι στηλίτες, τα στοιχεία δείχνουν εντυπωσιακή κίνηση στην αγορά. Αυτά τα Χριστούγεννα σημειώθηκε μεγάλη βελτίωση στην κατανάλωση. Για την πραγματική οικονομία, ο δείκτης για τη μεταποίηση δείχνει αύξηση-ρεκόρ παραγγελιών», παρατήρησε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share