Spiegel: «Ο Τσίπρας μένει πίσω από τον στόχο» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Spiegel: «Ο Τσίπρας μένει πίσω από τον στόχο»

Η Ελλάδα βρίσκεται πίσω στις μεταρρυθμίσεις καθώς έχει καθυστερήσει πολύ αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για να λάβει χρήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τα 110 προαπαιτούμενα, στα οποία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει δεσμευτεί, εγκρίνονται μόνο τα 51. Αυτό προκύπτει από την τρίτη αναθεώρηση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, το οποίο καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Τα υπόλοιπα 59 μέτρα πρέπει να θεωρηθούν εκκρεμή, οι ελληνικές αρχές δεν το έχουν ακόμη εφαρμόσει», αναφέρει η έκθεση. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τμήματα της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Ο Τσίπρας δεν έχει πολύ χρόνο. Η κυβέρνησή του πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, κατόπιν οι υπουργοί οικονομικών της ευρώζωνης θα συνεδριάσουν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 7 δισ. ευρώ, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην οργή που εκδηλώθηκε στο παρελθόν για τις μεταρρυθμίσεις και τα προγράμματα διάσωσης των δανειστών, η οποία οδηγούσε στην καθυστέρηση καταβολής των δόσεων. Όμως κάθε φορά την τελευταία στιγμή κατέληγαν οι δύο πλευρές σε κάποια συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share