Με νέες Navtex σε Ελλάδα & Κύπρο η Άγκυρα απαντά στην ΕΕ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Με νέες Navtex σε Ελλάδα & Κύπρο η Άγκυρα απαντά στην ΕΕ

Παρά τη χθεσινή σκληρή απάντηση της Ευρώπης για τις τουρκικές προκλήσεις, η Άγκυρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να σταματήσει τη στρατηγική της και εξέδωσε Navtex για την περιοχή της Κρήτης.



Ο αποκλεισμός της θαλάσσιας περιοχής ανατολικά του νησιού γίνεται για επιστημονικές έρευνες, όπως υποστηρίζουν. Οι Τούρκοι θα χρησιμοποιούν ένα πλοίο με γερμανική σημαία, και έχουν δεσμεύσει την περιοχή τον μήνα Μάρτιο.

Αναλυτικότερα, με την πρώτη Νavtex 0283/18 η Τουρκία δέσμευσε θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Με τη δεύτερη Navtex 0288/18 οι Τούρκοι δεσμεύουν περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που η Τουρκία προκαλεί επικαλούμενη έρευνες με κρατικής ιδιοκτησίας της Γερμανίας ερευνητικό πλοίο -του Πανεπιστημίου του Αμβούργου- στη συγκεκριμένη περίπτωση, με Νavtex που αφορούν περιοχές ευθύνης της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου σε αυτή την περίπτωση.

Το εν λόγω ερευνητικό είχε διεξαγάγει επιστημονικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου κατά την περίοδο 2010-2011 με βάση τη Λεμεσό και εγκρίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share