Ούτε σήμερα δεν πρόκειται να υπάρξει ομαλή υδροδότηση στην πόλη παρά τις χθεσινές "διαβεβαιώσεις" των υπευθύνων!
Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ, καθώς προχωρούν οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, λόγω υψηλής θολότητας.
"Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του πολεοδομικού συγκροτήματος της συμπρωτεύουσας είναι απολύτως ασφαλές.
Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου.
Το πρωί του Σαββάτου και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνέχιζε τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης."
Τα παραπάνω σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΥΑΘ..
Η πραγματικότητα όμως είναι πως 1,2 εκ. κάτοικοι ταλαιπωρούνται για 5η μέρα από τις διακοπές της υδροδότησης καθώς οι υπηρεσίες της ΕΥΑΘ αδυνατούν να ολοκληρώσουν την αντικατάσταση ενός αγωγού ...επί σχεδόν μια εβδομάδα!!
Δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν πολλές.
Επειδή όμως ζούμε στο 2018 και αυτά τα προβλήματα θα έπρεπε να λύνονται λίγο γρηγορότερα απ΄ότι συνέβαινε 3 δεκαετίες νωρίτερα,
μήπως είναι ώρα κάποιος εισαγγελέας να αναλάβει την υπόθεση ώστε να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών αλλά και να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις στους ταλαιπωρημένους πολίτες;
