Κατά εκατοντάδες συρρέουν οι προσφυγες στη Θεσσαλονίκη - "Κατασκήνωση" στο άγαλμα Βενιζέλου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Κατά εκατοντάδες συρρέουν οι προσφυγες στη Θεσσαλονίκη - "Κατασκήνωση" στο άγαλμα Βενιζέλου!


Εικόνες του 2015 ζωντανεύουν ξανά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από χθες το μεσημέρι έχουν κατασκηνώσει  πρόσφυγες, οι οποίοι δηλώνουν ότι προέρχονται από το Αφρίν της Συρίας.



Οι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, κοιμήθηκαν στο γρασίδι κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους απλώνοντας κουβέρτες και sleeping bags.

Όπως ανέφεραν οι πρόσφυγες, κατασκήνωσαν στο σημείο γιατί δεν έχουν πού αλλού να μείνουν. Οι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί και έχουν στην κατοχή τους τα χαρτιά που τους επιτρέπουν την παραμονή στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας σχεδιάζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με φορείς να προωθηθούν τα άτομα σε camps, πιθανότατα στα Λαγκαδίκια, στα Διαβατά και στην Αλεξάνδρεια.

Οι προσφυγικές ροές των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα από τον Έβρο, έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα, καθώς πλέον τα κέντρα φιλοξενίας έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Για το συγκεκριμένο θέμα, αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με όλους τους εμπλεκόμενους για να εξεταστεί πως θα αντιμετωπιστούν οι ροές προσφύγων από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη.




Φωτογραφίες: Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share