«Αγεφύρωτο» το χάσμα πλέον μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην κάλπη: Στις 19 μονάδες η διαφορά.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και ΆποψηNEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

«Αγεφύρωτο» το χάσμα πλέον μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην κάλπη: Στις 19 μονάδες η διαφορά..

Πρόκειται για ιστορικό υψηλό καθώς είναι η μεγαλύτερη διαφορά μετά από εκείνη που είχε καταγραφεί στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολιτευτικής περιόδου το 1974.


«Αγεφύτωτη» είναι πλέον η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue για το Μάιο του 2018.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πλέον προβάδισμα 19 ποσοστιαίες μονάδες από το κυβερνών κόμμα και τίποτα δεν δείχνει ότι αυτό μπορεί να αντιστραφεί.

Βέβαια μια τέτοια διαφορά σημαίνει και ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στην προκειμένη χρονική συγκυρία θα «βυθίζονταν» και πιθανότατα δεν θα ήταν σε θέση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη διετία με ορίζοντα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου και τότε σχεδίαζαν στην Κουμουνδούρου την επιστροφή στα κυβερνητικά πράγματα.

Σε σύγκριση με τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους, η εκλογική επιρροή της ΝΔ σημειώνει άνοδο δύο μονάδων, και φθάνει στο 39%. Αντιθέτως, η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κατά μιάμιση μονάδα και υπολογίζεται στο 20%.

Η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα διευρύνεται σε 19% πρόκειται για ιστορικό υψηλό καθώς είναι η μεγαλύτερη διαφορά μετά από εκείνη που είχε καταγραφεί στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολιτευτικής περιόδου το 1974.

Το Κίνημα Αλλαγής σταθεροποιείται στην τρίτη θέση με 11%, παρά την αισθητή υποχώρηση (-2%) που σημειώνει η εκλογική του απήχηση το οποίο όμως μπορεί και να συνεχιστεί

Η Ένωση Κεντρώων φθάνει στο 3,5% υπερβαίνοντας το κατώφλι για την είσοδο στη Βουλή, καθώς παρουσιάζει σημαντική άνοδο (+1%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share