Η Γάζα «φλέγεται»: 37 νεκροί και πάνω από 1.600 τραυματίες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και ΆποψηNEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Η Γάζα «φλέγεται»: 37 νεκροί και πάνω από 1.600 τραυματίες

Εκρηκτικό είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται στην Λωρίδα της Γάζας με νεκρούς και τραυματίες στις διαδηλώσεις εναντίον της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Συνολικά 37 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας, κατά μήκος των συνόρων, στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1600, με 39 εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το δίκτυο μεταδίδει ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας οι τραυματίες ανέρχονται σε 1693, εκ των οποίων οι 74 είναι ανήλικοι. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται 24 γυναίκες αλλά και οκτώ δημοσιογράφοι. Από τον συνολικό αριθμό των τραυματιών, οι 448 φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Στη Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται ταραχές, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία σε κάποια απόσταση από τα σύνορα και μικρές ομάδες επιχείρησαν να πλησιάσουν με κίνδυνο της ζωής τους τον φράκτη ασφαλείας που φρουρείται αυστηρά από τον ισραηλινό στρατό, διαπίστωσαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share