Επί ποδός η ΕΛΑΣ με 5.000 αστυνομικούς(!) ενόψει του τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Επί ποδός η ΕΛΑΣ με 5.000 αστυνομικούς(!) ενόψει του τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Υψηλού κινδύνου (Hi risk) οπαδοί του ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δημιουργία «οπλοστασίων» στους συνδέσμους των οδών Μενάνδρου (ΠΑΟΚ) και Τζαβέλα (ΑΕΚ) αντίστοιχα, η… κάθοδος 300 λεωφορείων από Θεσσαλονίκη, οι μετακινήσεις με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η «κατάληψη» της Πλ. Ομονοίας, οι «τζαμπατζήδες» που θα θελήσουν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια, οι… αδιάθετες 4.000 προσκλήσεις της ΕΠΟ, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα ενόψει της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλου Ελλάδας, αύριο στο ΟΑΚΑ.



Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε «πολεμική» ετοιμότητα με αστυνομικά μέτρα… επετείου 17 Νοέμβρη ή κινητοποιήσεων κατά των μνημονίων. Περίπου… 5.000 αστυνομικοί θα διατεθούν στον σχεδιασμό ασφαλούς διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού τελικού. Ενδεικτικά, σε 12ωρη υπηρεσία θα διατεθούν 22 διμοιρίες των ΜΑΤ από Αθήνα και 8 διμοιρίες από Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα συνοδεύσουν τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ. Το ενδεχόμενο εκτεταμένων επεισοδίων έχει προκαλέσει προβληματισμό σε πολιτικό επίπεδο με το ενδεχόμενο διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών να μην έχει αποκλειστεί, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο, από τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ… επιθυμεί οπαδούς και των δύο ομάδων, στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου crash test για την χώρα μας.

Σε πληροφοριακό επίπεδο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας, διαπίστωσαν ότι ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια άνοιξε χθες βράδυ και θα… φιλοξενήσει -μέσα και έξω- 600 θερμόαιμους οπαδούς, οι οποίοι θα δίνουν και εισιτήρια σε οπαδούς της ομάδας τους. Παρόμοια «κινητοποίηση» παρατηρείται και στον σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΚ, στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση φιλάθλων του ΠΑΟΚ το 2014, αλλά και στον κεντρικό σύνδεσμο της οδού Κιουτάχειας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επιδίωξη των αστυνομικών δυνάμεων είναι η αποφυγή συναντήσεων των αντίπαλων οπαδών και πιθανές καταδρομικές επιθέσεις. Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με τα μέτρα επισημαίνουν ότι τα «μέτωπα» των χούλιγκαν είναι ανοικτά προς όλες τις οπαδικές κατευθύνσεις και σημειώνουν ότι σε μικρή ακτίνα βρίσκονται οι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού στην οδό Δεληγιώργη, του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας και το γνωστό «δωματιάκι» της ΑΕΚ στη ίδια περιοχή.

Στο μεταξύ οπαδοί της ΑΕΚ είχαν κάνει γνωστό πως θα κάνουν «κατάληψη» της Πλατείας Ομονοίας το Σάββατο, με αυτούς του ΠΑΟΚ να σημειώνουν πως θα βρεθούν στο ίδιο σημείο από σήμερα το βράδυ. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής είχαν αιτηθεί στο Αρχηγείο του Σώματος να εκδώσουν απαγόρευση συγκεντρώσεων σε κρίσιμα σημεία της πόλης για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Σε επίπεδο μετακίνησης φιλάθλων του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη και άλλες επαρχιακές πόλεις, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 300 λεωφορεία, τα οποία θα κινηθούν συνοδευόμενα από αστυνομικές δυνάμεις. Η πρώτη στάση του κομβόι θα γίνει στη Λαμία και η δεύτερη στα διόδια των Αφιδνών. Από εκεί σταδιακά θα μετακινούνται προς το Ολυμπιακό Στάδιο, ωστόσο οι αρμόδιοι αστυνομικοί, ανησυχούν στην περίπτωση που οι φίλαθλοι των πρώτων λεωφορείων που θα φθάσουν εκεί, είναι «υψηλού κινδύνου» και ξεκινήσουν την πρόκληση επεισοδίων. Αυτό θα «κολλήσει» την σταδιακή είσοδό τους στο γήπεδο και θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην διεξαγωγή του τελικού. Ο άλλος αστυνομικός προβληματισμός είναι η μετακίνηση φιλάθλων του ΠΑΟΚ με ιδιωτικά οχήματα, καθώς δεν έχουν προβλεφθεί σημεία στάθμευσης, και τον κίνδυνο επιθέσεων σε αυτά εν κινήσει ή σταθμευμένα να μην μπορεί να αποκλειστεί.

Το γεγονός ότι η ομάδα της ΑΕΚ έχει λάβει μόλις 17.000 εισιτήρια, την ώρα που η εξαιρετική πορεία της, γέμιζε με φιλάθλους το γήπεδο σε κάθε αγώνα της, προκαλεί έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» στους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Εκτιμούν πως ένας μεγάλος αριθμός φιλάθλων, που μπορεί να φθάνει και τους 5.000, οι οποίοι δεν έχουν εισιτήρια, θα επιχειρήσουν να μπουν στο γήπεδο, προκαλώντας εντάσεις και επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Στη θύρα 25 θα τοποθετηθούν κάτοχοι προσκλήσεων, του ΠΑΟΚ και στην 29 αυτοί της ΑΕΚ, ωστόσο παραμένει άγνωστη η διάθεση των 4.000 προσκλήσεων που έχει στη κατοχή της η ΕΠΟ.

Την ευθύνη των μέτρων θα έχει η Διεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τελική σύσκεψη για την οριστικοποίηση των αστυνομικών μέτρων και οι τελευταίες λεπτομέρειες του. Πρόθεση των αξιωματικών της αστυνομίας είναι να μην πλησιάσει το ΟΑΚΑ κανένας οπαδός χωρίς εισιτήριο. Θα υπάρξει πολλαπλός έλεγχος εισιτηρίων και ταυτοπροσωπείας σε όλους τους οπαδούς που θα μετακινηθούν με πούλμαν στα Μάλγαρα, τις Αφίδνες και κατά την άφιξή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εντός του ΟΑΚΑ θα υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση με παρουσία διμοιριών στον αγωνιστικό χώρο, τις κερκίδες και τον περιβάλλοντα χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share