Αρ.Ροκφέλερ: Δωρίζει... $765 εκατ. από δημοπρασία οικογενειακής συλλογής - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Αρ.Ροκφέλερ: Δωρίζει... $765 εκατ. από δημοπρασία οικογενειακής συλλογής



Οι μεγαλύτερες αξίες που πήρα από την οικογένειά μου ήταν η σκληρή δουλειά και η ανταπόδοση, εκμυστηρεύεται η εγγονή του Ντέιβιντ Ροκφέλερ, Αριάνα, με αφορμή μια εκπληκτική δημοπρασία ανεκτίμητων έργων τέχνης που ανήκει στη θρυλική οικογένεια με τα μυθικά πλούτη.



Όπως λέει, παρά το γεγονός ότι είναι μια Ροκφέλερ, σαν παιδί έπρεπε να καταγράφει σχολαστικά πόσα χρήματα έχει, πόσα ξοδεύει και πού τα ξοδεύει.

«Το μήνυμα ήταν πως το δολάριο είναι δολάριο. Αυτό πρέπει να το εκτιμάς, όπως και να εκτιμάς τη σκληρή δουλειά και φυσικά την ανταπόδοση για όλα αυτά που 'έχεις», ανέφερε η βαθύπλουτη κληρονόμος μιλώντας στο CNBC.

Κάνοντας πράξη τα λεγόμενά της η εγγονή του Ντέιβιντ Ροκφέλερ του εμβληματικού τραπεζίτη που πέθανε το 2017, έχει δωρίσει πάνω από 2 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αυτή την εβδομάδα ο οίκος Κρίστι'ς έβγαλε σε δημοπρασία την ιδιωτική συλλογή του Ντέιβιντ και της Πέγκυ Ροκφέλερ.Όπως λέει η Αριάνα, αυτή ήταν η επιθυμία των παππούδων της.

Ο οίκος έχει εκτιμήσει ότι η συλλογή αξίζει πάνω από μισό δισ. δολάρια. Ωστόσο, μέχρι χθες συγκεντρώθηκαν πάνω από 765 εκατ. δολάρια από την πώληση έργων όπως ένας πίνακας του Πικάσο που πουλήθηκε για 115 εκατ. δολάρια. Ό,τι συγκεντρωθεί από τη δημοπρασία, η Αριάνα θα το δώσει σε φιλανθρωπίες.

Εκτός από πίνακες του Πικάσο, του Μονέ και του Ματίς, η συλλογή περιέχει και προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας, όπως ένα καλάθι για πικ νικ, κηροπήγια, φίνες πορσελάνες, μην Αριάνα να δηλώνει ενθουσιασμένη με την αγάπη που δείχνει το κοινό, για τη συλλογή, όπως την αγαπούσαν και οι παππούδες της.

Ο παππούς της, όπως λέει, αγαπούσε το κάθε κομμάτι της συλλογή του. Η οικογένεια αποφάσισε να κρατήσει μόνο ένα από τα κομμάτια της συλλογής. Η ίδια η Αριάνα, που ξεκίνησε τη δική της συλλογή μόδας το 2011, επέλεξε να κρατήσει ένα βραχιόλι που είχε χαρίσει κάποτε ο παππούς της στη γιαγιά της.

Εδλω και επτά γενιές οι Ροκφέλερ είναι μια πάμπλουτη οικογένεια. Το μυστικό της επιτυχίας, σύμφωνα με την Αριάνα, είναι οι πολύ στυενοί δεσμοί των μελών της που δουλεύουν σκληρά και διαχειρίζονται με σοφία τα χρήματά τους.

«Εχουμε παράδοση στη σκληρή δουλειά και ό,τι κι αν επιλέξουμε, αφιερωνόμστε σε αυτό. Την αξία αυτή προσωπικά προσπαθώ να την τιμώ», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share