Υπεράριθμοι οι πρόσφυγες στις δομές των Διαβατών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Υπεράριθμοι οι πρόσφυγες στις δομές των ΔιαβατώνΠέρα από το προβλεπόμενο είναι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων στα Διαβατά, την Κω, τη Λέσβο και τη Σάμο.Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στα Διαβατά αυξήθηκαν κατά 788 άτομα σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στις 30 δομές φιλοξενίας, που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Έτσι, στις 17/5 καταγράφηκαν συνολικά 27.437 άτομα έναντι 26.649 ατόμων την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που η δυνατότητα φιλοξενίας των δομών είναι στα 23.633 άτομα.

Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Κω, έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 14.748 μερίδες φαγητού από τις οποίες 571 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας, οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά τους, ενώ διέθεσαν και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share