Το ράλι της τιμής του πετρελαίου, βάζει φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Το ράλι της τιμής του πετρελαίου, βάζει φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών..


Όπως πάντα ...υπερευαίσθητοι αποδεικνύονται οι έλληνες πρατηριούχοι στις εξελίξεις της Μ.Ανατολής.
Αυτό βέβαια ισχύει μόνο για τις περιόδους που οι τιμές πρόκειται να ανέβουν.



Δεν πρόλαβε "να στεγνώσει το μελάνι" στα νέα για το ράλι της τιμής του πετρελαίου και τα πρατήρια βενζίνης σε όλη τη χώρα ξεκίνησαν το δικό τους ράλι για την τιμή της βενζίνης, η οποία έχει αρχίσει και "παίρνει τον ανήφορο", πλησιάζοντας σε μερικές περιοχές της χώρας ακόμα και τα 2 ευρώ.

Οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και η ανακοίνωση της αποχώρησης των ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, έφεραν το βαρέλι πάνω από τα 70 δολάρια, έδωσε στην ανά την Ελλάδα πρατήρια την ευκαιρία να αλλάξουν προς τα πάνω τις τιμές τους, οι οποίες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις φτάνει και τα 1,970 ευρώ το λίτρο.

Από την αρχή του χρόνου και παρά το γεγονός ότι η τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου αυξάνεται, αυξάνεται και η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου και έτσι ενώ στις αρχές Ιανουαρίου η μέση τιμή στη χώρα ξεκίνησε από τα 1,53 ευρώ πλέον έχει εκτιναχθεί στα 1,593 ευρώ.

Το "ενδιαφέρον" είναι πως οι νέες τιμές των διεθνών αγορών του πετρελαίου, δεν έχουν μπει ακόμα στην αγορά, οπότε μιλάμε για ξεκάθαρη απόπειρα κερδοσκοπίας -απ΄το κύκλωμα τις διάθεσης και πώλησης καυσίμων της χώρας -και έτσι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανατιμηθούν εκ νέου, φυσικά και πάλι προς τα πάνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share