Ερευνες σε εννέα νοσοκομεία για την μαφία με τα αντικαρκινικά φάρμακα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ερευνες σε εννέα νοσοκομεία για την μαφία με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Ερευνες σε άλλα εννέα νοσοκομεία για την μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων. οι έρευνες επεκτείνονται στα νοσοκομεία "Ελπίς", "Άγιο Σάββα", "Σωτηρία" και "Θεαγένειο" στην Αττική και σε πέντε νοσοκομεία στην περιφέρεια.


Οι έρευνες των ελεγκτικών αρχών, όπως αναφέρει σήμερα Τρίτη η εφημερίδα "Το Έθνος", επεκτείνονται πλέον και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 100 κλινικές αλλά και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και φαρμακαποθήκες.

Μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που έχουν μπει στο στόχαστρο είναι εκτός των προαναφερόμενων νοσοκομείων και άλλα πέντε μεγάλα νοσοκομεία της επαρχίας και μεγάλες ιδιωτικές κλινικές.

Η εφημερίδα αναφέρει πως "ξεσκονίζονται" αρχεία γιατρών σε νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά και κλινικές προκειμένου να εντοπιστεί ο ακριβής τρόπος συνταγογράφησης των φαρμάκων και σε βάρος των ασθενών.

Οι ελεγκτές αναζητούν νέα γιατρό που φέρεται να εξαφανίστηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

"Όλες οι συνταγές της ξεσκονίζονται προφανώς" έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος των ελεγκτικών μηχανισμών.

Συνολικά διακινήθηκαν την επίμαχη περίοδο, από το 2013 μέχρι το 2016, 500.000 σκευάσματα υψηλού κόστους.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως προς το παρόν τουλάχιστον μόνο δύο γιατροί έχουν εμπλακεί στο κύκλωμα γι' αυτό αναζητούνται πλέον στοιχεία μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε συμμετέχοντες γιατρούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, είναι αδύνατον οι μεγάλες αυτές ποσότητες να συνταγογραφήθηκαν με ΑΜΚΑ ιατρών χωρίς τη γνώση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share