Ξεκάθαρο μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία μέσω... «Harry Truman» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ξεκάθαρο μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία μέσω... «Harry Truman»



Παρέμβαση… ισχύος μεθοδεύουν οι Αμερικανοί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, προκειμένου να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη εκδήλωση «θερμής κρίσης» μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου, με επίδικο τους υδρογονάνθρακες και τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σημερινής» της Κύπρου , η έντονη παρουσία σκαφών του αμερικανικού πολεμικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, πέραν από τον «έλεγχο» των εξελίξεων στην μεσανατολική κρίση και στη Συρία, συνδέεται, άμεσα, και με την πρόθεση της Ουάσιγκτον να εκτονώσει το κλίμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Άγκυρα και στην Αθήνα, που, εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας, έχει αυξηθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, δεν είναι καθόλου τυχαία η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Harry S. Truman» αλλά και σκαφών του αμερικανικού ναυτικού δυτικώς του κυπριακού FIR και νοτίως του Καστελόριζου, όπου εστιάζονται και οι κύριες τουρκικές διεκδικήσεις, σε μια χρονική συγκυρία όπου αναμένονται η κλιμάκωση των ερευνών της Exxon στο Οικόπεδο 10, αλλά και η επίταση των τουρκικών απειλών για έλευση τρυπανιού, προς διενέργεια ερευνών, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share