The Times: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εφιάλτης, δέστε... τις ζώνες σας για την Ιταλία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

The Times: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εφιάλτης, δέστε... τις ζώνες σας για την Ιταλία


Αν στις Βρυξέλλες νόμιζαν ότι η αντιμετώπιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εφιάλτης, τώρα θα πρέπει να... δέσουν τις ζώνες τους. 
Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «The Times» σε άρθρο για τις δυσκολίες που περιμένουν την Ευρώπη αν η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων καταλήξουν στον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία.


«Η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ διαμορφώνεται στο 132% και πρόκειται να αποκτήσει μία κυβέρνηση γεμάτη οργή για την αδιαφορία της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί και την ακαμψία των κανόνων της», τονίζεται στο άρθρο που έχει τίτλο «Εξέγερση στο Νότο: Η λαϊκίστικη ιταλική κυβέρνηση θα είναι αγκάθι για τις Βρυξέλλες».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι εκλογές του Μαρτίου έδειξαν ότι οι Ιταλοί έχουν κουραστεί από το καθεστώς της Ρώμης και από τις θυσίες που απαιτούν οι Βρυξέλλες. Οι δύο κερδισμένοι είναι η αριστερή συμμαχία ευρωσκεπτικιστών Κίνημα Πέντε Αστέρων και η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά.

Επισημαίνεται επίσης ότι μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις των Βρυξελλών είναι περιορισμένες, ίσως γιατί εκτιμούν ότι μία κυβέρνηση λαϊκιστών θα καταρρεύσει σύντομα λόγω της απειρίας του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Επίσης, οι Βρυξέλλες ενδεχομένως ποντάρουν στο ότι ο πρόεδρος Ματαρέλα θα αποφασίσει να σχηματιστεί κυβέρνηση τεχνοκρατών και να πάει η χώρα σε νέες εκλογές και σε ανάκαμψη της κεντροδεξιάς. Όμως, όλα αυτά μοιάζουν περισσότερο με όνειρα θερινής νυχτός.

«Μία κυβέρνηση τεχνοκρατών θα οδηγήσει σε άνοδο των λαϊκιστών και θα ενισχύσει το επιχείρημα ότι η πολιτική τάξη της Ρώμης χάνει τη δημοκρατική της νομιμότητα. Αν μία κυβέρνηση Λέγκας-Πέντε Αστέρων αποδειχθεί δημοφιλής, θα αποτελέσει παράδειγμα τόσο για το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν όσο και για το Κόμμα Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share