Με 154 "ναι σε όλα" από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασαν τα προαπαιτούμενα - "Μπάχαλο" η ψηφοφορία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Με 154 "ναι σε όλα" από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασαν τα προαπαιτούμενα - "Μπάχαλο" η ψηφοφορία

Κατά πλειοψηφία με τις 154 ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επί 298 παρόντων και 144 κατά σύσσωμης της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο "Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022".


Στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ υπήρξε "διαρροή" από πλευράς των ΑΝΕΛ καθώς δεν ψήφισε ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.
Όμως το "154" διατηρήθηκε αφού την υπερψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση η οποία σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσο Κουράκη, σημειώθηκε εξαιτίας λαθών στο πρόσφατα εγκατεστημένο ηλεκτρονικό σύστημα. Το λάθος είχε ως αποτέλεσμα περίπου 20 βουλευτές να επιστρέψουν στην αίθουσα για να ψηφίσουν ξανά ένας-ένας με τον κλασικό τρόπο. Η ίδια η κυβέρνηση είχε δηλώσει πως επείγεται για τη ψηφοφορία η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί στις 15:00 το μεσημέρι προκειμένου να λάβει ΦΕΚ ο νόμος.

Η εικόνα μπάχαλου συνεχίστηκε μετά το τέλος της ψηφοφορίας καθώς ενώ αυτή είχε ολοκληρωθεί, το ηλεκτρονικό σύστημα ξεκίνησε να προβάλει πολύ γρήγορα ένα - ένα τα 120 άρθρα χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το ακριβές αποτέλεσμα!

Επί του νομοσχεδίου έγινε ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί της αρχής όσο και σε άρθρα κατόπιν αιτήματος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ και ΧΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share