Όλα όσα θα συμβούν την Κυριακή στις Πρέσπες στη ...βάπτιση της "Βόρειας Μακεδονίας" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Όλα όσα θα συμβούν την Κυριακή στις Πρέσπες στη ...βάπτιση της "Βόρειας Μακεδονίας"

  • Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας,βαρκάδα στην Πρέσπα,γεύμα στην πΓΔΜ
  • To Greece Salonika συνέλεξε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες
  • Με πυρετώδεις ρυθμούς οι ετοιμασίες στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Greece Salonika απ'την περιοχή της Φλώρινας,οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής έχουν ήδη τεθεί σε επιφυλακή καθώς την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιουνίου -εάν εν τω μεταξύ δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο στην συζήτηση και την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή- θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος.

Σε ολόκληρο το νομό Φλωρίνης στήνονται αστυνομικά μπλόκα (από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών της Δυτ,Μακεδονίας) που θα πραγματοποιούν ελέγχους σε όσους θελήσουν να κινηθούν προς το σημείο των Πρεσπών (περιοχή Λαιμός) όπου προγραμματίζεται να λάβει μέρος η τελετή.

Κανείς δεν θα μπορεί να πλησιάσει εάν δεν φέρει ειδική πρόσκληση ενώ ενδεικτικό της αυστηρότητας είναι πως ακόμα και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που θα θελήσουν να καλύψουν την εκδήλωση θα πρέπει πρώτα να διαπιστευθούν στο υπ.Μακεδονίας-Θράκης και αφού εγκριθούν οι διαπιστεύσεις τους, να απευθυνθούν στη συνέχεια στο Δημαρχείο Πρεσπών ώστε να παραλάβουν καρτέλες αναγνώρισης και ειδικά έγγραφα.
Απαγορεύεται επίσης να πλησιάσουν την περιοχή οποιαδήποτε οχήματα και για το λόγο αυτό ακόμη και οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ,αφού περάσουν την παραπάνω διαδικασία, θα μεταφερθούν στον χώρο πραγματοποίησης της εκδήλωσης, με ...κρατικά μίνι βαν!
Η εκδήλωση στις Πρέσπες θα καλυφθεί τηλεοπτικά μόνο από την ΕΡΤ.

Στη συνέχεια οι αρχηγοί των δυο κρατών θα μεταβούν στην πλευρά της πΓΔΜ (είτε οδικώς,είτε -αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες-μέσω της λίμνης με πλωτά μέσα ) και θα γευματίσουν σε γραφική τοποθεσία στις όχθες της σκοπιανής πλευράς των Πρεσπών.
Κατά τη μετακίνησή τους απ΄τη μια χώρα στην άλλη,με όποιον τρόπο κι αν τελικώς γίνει,δεν θα επιτραπεί να τους ακολουθήσουν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία.

Παρών σε όλη τη διαδικασία θα είναι φυσικά και ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς ο οποίος θα συνυπογράψει τη συμφωνία, ενώ στην τελετή έχουν προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, ο ευρωπαίος επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες. Ωστόσο, ο τελευταίος πιθανότατα δεν θα παρευρεθεί - έχει καλεστεί τιμής ένεκεν.

Για τη Φλώρινα θα μεταβούν από τα ξημερώματα της Κυριακής διμοιρίες των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη και άλλα σημεία της Β.Ελλάδας καθώς στην περιοχή έχουν προγραμματιστεί και αναμένονται μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από πολίτες και φορείς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share