Xάθηκε στη μετάφραση ο Ερντογάν: Eυχαρίστησε(!) το Spiegel για... επικριτικό του πρωτοσέλιδο (pics) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Xάθηκε στη μετάφραση ο Ερντογάν: Eυχαρίστησε(!) το Spiegel για... επικριτικό του πρωτοσέλιδο (pics)


Εντατικά μαθήματα Γερμανικών φαίνεται ότι χρειάζεται ο Ταγίπ Ερντογάν.



Ο Τούρκος πρόεδρος πανηγύρισε σε πρόσφατη προεκλογική του συγκέντρωση επειδή έγινε πρωτοσέλιδο στο τρέχον τεύχος του Der Spiegel μαζί με τον Πούτιν, τον Τραμπ και τον Σι Τζινπίνγκ και τη λεζάντα: «Εγώ είμαι ο λαός».

«Με περιγράφουν ως έναν από τους τέσσερις ηγέτες που ορίζουν το μέλλον. Δόξα τω Θεώ!», είπε ο Ερντογάν. Μόνον που αυτό που εκείνος θεώρησε «εγκώμιο» κάθε άλλο παρά έπαινος ήταν, αφού του διέφυγε ότι ο υπότιτλος κάτω από τη λεζάντα έγραφε: «Η εποχή των αυταρχικών ηγετών».

«Μάλλον κάτι θα κατάλαβε λάθος», σχολίασε ο Ματιέ φον Ρορ, αρχισυντάκτης εξωτερικών ειδήσεων του γερμανικού περιοδικού.


Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε κι ο Μαρκ Λόουεν, ανταποκριτής του BBC στην Τουρκία, αναφερόμενος στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Takvim, η οποία επίσης παρανόησε το εξώφυλλο του Spiegel κομπάζοντας: «Η Μέρκελ δεν τα κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο, αλλά τα κατάφερε ο Ερντογάν».


«Ίσως πάλι ο χαρακτηρισμός “αυταρχικός ηγέτης” να θεωρείται κομπλιμέντο στον κόσμο του Ερντογάν», σχολιάζουν σαρκαστικά ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ. Και συμπληρώνουν: «Αφού εδώ και χρόνια φαίνεται να κατευθύνει την Τουρκία σ’ ένα αυταρχικό μέλλον. Στις εκλογές της 24ης Ιουνίου οι εξουσίες του αναμένεται να ενισχυθούν. Και να ανοίξει ο δρόμος για ακόμη λιγότερη ελευθερία για τον Τύπο και την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share