"Σόου" στην Πνύκα για την "έξοδο απ΄τα μνημόνια" στις 21 Αυγούστου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

"Σόου" στην Πνύκα για την "έξοδο απ΄τα μνημόνια" στις 21 Αυγούστου

Με πανηγυρική εκδήλωση στο λόφο της Πνύκας στις 21 Αυγούστου θα σηματοδοτήσει η κυβέρνηση την έξοδο από το μνημόνιο και σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή αυτή έχει «κλειδώσει». 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εκδήλωση θα προσκληθούν αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι της ΕΕ.

Από το κυβερνητικό επιτελείο θα επιχειρήσουν με αυτό τον τρόπο να αναδείξουν με τον πιο ηχηρό τρόπο την λεγόμενη «καθαρή έξοδο» ως έργο της κυβέρνησης συνεργασίας της Αριστεράς, κάτι που θα συνοδευτεί με τις αναμενόμενες συγκρίσεις με τους προηγούμενους που δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη χώρα στο «ξέφωτο».

Παράλληλα, θα υπογραμμιστεί η μετάβαση στην επόμενη μέρα και τα χαρακτηριστικά αυτής της μετάβασης που θα περιλαμβάνουν ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, ενδυνάμωση της κοινωνικής ατζέντας και του κοινωνικού κράτους, προοδευτικές πρωτοβουλίες στον τομέα των ατομικών δικαιωμάτων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και το ενδεχόμενο της εκ νέου επίσκεψης στο Καστελόριζο εκείνες τις μέρες, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του πριν μερικούς μήνες στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο. Όπως είχε πει τότε στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσυνδεθεί το νησί από τον αρνητικό συμβολισμό της εισόδου στο μνημόνιο με το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου του 2010 και να συνδεθεί με την επόμενη μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share