Bild: Και η Opel μπαίνει στο «μικροσκόπιο» για το σκάνδαλο Dieselgate - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Bild: Και η Opel μπαίνει στο «μικροσκόπιο» για το σκάνδαλο Dieselgate

H γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οχημάτων (Kraftfahrt-Bundesamt ή KBA) τους τελευταίους μήνες έχει βάλει στο στόχαστρο και τα οχήματα της Opel, για πιθανή παραποίηση των εκπομπών ρύπων, μια υπόθεση που συγκλονιζει τον κόσμο της αυτοκίνησης από το 2015, μετά τις αποκαλύψεις για τη γερμανική Volkswagen.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, η KBA εντόπισε ενδείξεις ότι η Opel παραποίησε στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων σε κάποια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητά της και ότι οι εκπομπές οξειδίου του αζώτου ήταν κατά τουλάχιστον 10 φορές υψηλότερες του επιτρεπόμενου ορίου.

Παγκοσμίως, πρόκειται για περίπου 60.000 αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών τα μοντέλα Cascada, Insignia και Zafira. Περίπου τα 10.000 εξ αυτών κατασκευάστηκαν στη Γερμανία.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, η τρέχουσα παραγωγή δεν επηρεάστηκε.
Είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται το όνομα της εταιρείας στο σκάνδαλο Dieselgate από το 2015 που ξέσπασε.

Η Opel έχει περιθώριο δύο εβδομάδων προκειμένου να απαντήσει στα ευρήματα. Εκπρόσωπός της την Παρασκευή ειπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί να σχολιάσει «ανοικτές διαδικασίες που ξεκίνησαν πριν από δύο και πλέον χρόνια».

Σε ανακοίνωσή της, η Opel αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η Opel τον Δεκέμβριο του 2015 είχε ήδη εντοπίσει δυνατότητες βελτίωσης και ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για μεγαλύτερη διαφάνεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πελατών της».

Η Opel από τον Αύγουστο του 2017 είναι θυγατρική του γαλλικού ομίλου PSA. Προηγουμένως ανήκε στην αμερικανική General Motors από το 1929.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share