Επιστροφή σε ακραία πόλωση στον δρόμο προς την ΔΕΘ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Επιστροφή σε ακραία πόλωση στον δρόμο προς την ΔΕΘ

 Λίγες ...ώρες απέμειναν προκειμένου να τελειώσει η σύντομη ανάπαυλα των κομματικών επιτελείων - ελέω Δεκαπενταύγουστου - και ήδη στο πολιτικό σκηνικό, μυρίζει μπαρούτι.

Η νέα εβδομάδα, χαρακτηρίζεται από το "ορόσημο" του τερματισμού του τρίτου μνημονιακού προγράμματος, ο εορτασμός του οποίου "κάηκε" μεν στο Μάτι αλλά η κυβέρνηση θα επιχειρήσει (δειλά-δειλά) να μην πάει στα χαμένα και ο "συμβολισμός" της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο.

Όπερ σημαίνει ότι παράτες και ταρατατζούμ, δεν θα υπάρξουν αλλά (βοηθούσης της βελτίωσης του κλίματος μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών), το πρωθυπουργικό επιτελείο δεν θα αφήσει να περάσει αναξιοποίητη η είδηση περί ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Ενδιαφέρον στοιχείο πάντως για το πώς αντιλαμβάνεται επικοινωνιακά το Υπουργείο Οικονομικών την 21η Αυγούστου, είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα απουσιάσει την προσεχή εβδομάδα για ολιγοήμερη θερινή ανάπαυλα.

Καυγάς

Και αν σε ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου θα επιχειρήσουν σεμνές και... ταπεινές δηλώσεις για τον τερματισμό του τρίτου μνημονίου, στη Ν.Δ δεν σκοπεύουν να αφήσουν σε χλωρό κλαρί ακόμα και τις διατρανώσεις περί "καθαρής εξόδου".

Ήδη είναι τροχιοδεικτική η βολή του "γαλάζιου" τομεάρχη Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα πως οι αναταράξεις που προκάλεσε η κατρακύλα της τουρκικής λίρας συνιστά απόδειξη του ανοχύρωτου και του αθωράκιστου της ελληνικής οικονομίας.

Η διαπίστωση αυτή θα είναι κυρίαρχη τις επόμενες ημέρες και θα διανθιστεί από το γαλάζιο επιτελείο με όλο και περισσότερα στοιχεία -στον αντίποδα των κυβερνητικών ισχυρισμών περί "καθαρής εξόδου".

Ο δρόμος προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εξάλλου, δεν θα είναι σπαρμένος με ρόδα για το κλίμα του πολιτικού σκηνικού. Η σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη και Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ θα κλιμακώνεται, ανεξαρτήτως των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

Έκρυθμο κλίμα

Ενδεικτικό της σφοδρής πολιτικής (τε και παραπολιτικής) σύγκρουσης για την οποία προετοιμάζονται σε Κουμουνδούρου - Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς είναι ο γερός καυγάς που άναψε χθες μεταξύ του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου Θανάση Καρτερού, της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου και του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ, Κωνσταντίνου Ζούλα.

Αφορμή παραμένει η διελκυστίνδα Κυβέρνησης και εφημερίδας Ελεύθερου Τύπου σχετικά με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το έντυπο για οδηγίες επικοινωνιακής διαχείρισης της τραγωδίας στο Μάτι προς τους συριζαίους βουλευτές και στελέχη δια sms.

Ο κ. Καρτερός προχώρησε σε "διάβημα" στην ΕΣΗΕΑ και η Ν.Δ άστραψε και βρόντηξε μιλώντας (ξανά) για κυβερνητικής επιχείρηση φίμωσης όσων δημοσιογράφων "ασκούν κριτική στην κυβέρνηση" και "αποκαλύπτουν τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στήσει ο ίδιος" ( σ.σ ο Θ. Καρτερός).
Και επ αυτού του πεδίου, η σύγκρουση Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να είναι σφοδρή καθώς η Ν.Δ έχει πολλάκις καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ για "άθλιο μηχανισμό προπαγάνδας" και απόπειρα αλώσεως των ΜΜΕ.






πηγή capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share