Χαράτσι 118 ευρώ(!) για την ανανέωση διπλωμάτων των ηλικιωμένων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Χαράτσι 118 ευρώ(!) για την ανανέωση διπλωμάτων των ηλικιωμένων



Στη Βουλή μεταφέρεται η συζήτηση για τη νέα -καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα- διάταξη στον ΚΟΚ, η οποία υποχρεώνει τους άνω των 74 ετών οδηγούς να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε τρία χρόνια. 


Για το νέο χαράτσι που επιβάλλει η κυβέρνηση στους γηραιούς πολίτες -αυτήν τη φορά με την αδιανόητη αιτιολογία της οδικής ασφάλειας- κατέθεσε ερώτηση στον Χρήστο Σπίρτζη ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής.
 Ο «γαλάζιος» τομεάρχης Υποδομών απαιτεί διευκρινίσεις για το σκεπτικό και τα στοιχεία βάσει των οποίων τέθηκε το συγκεκριμένο ηλικιακό όριο.

«Υπό ποια λογική ζητάτε από έναν εν ισχύ οδηγό πρακτικές εξετάσεις, χωρίς να υπάρχει κάποια καταγγελία, αλλά και χωρίς τη χορήγηση ιατρικού παραπεμπτικού, επιβαρύνοντάς τον οικονομικά και με το κόστος των εξετάσεων;» αναρωτιέται ο βουλευτής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σύμφωνο με τον ΚΟΚ.

Μόνοι τους

Ρωτά μάλιστα με ποιον τρόπο διασφαλίζεται η διαφάνεια της εξέτασης, από τη στιγμή που ορίζεται ότι στο όχημα θα βρίσκονται ο οδηγός και ο εξεταστής, όχι όμως και ο εκπαιδευτής.

Σημειώνεται ότι, με την απαράδεκτη διάταξη Σπίρτζη, οι οδηγοί που αναγκάζονται να περάσουν από επανεξέταση υποχρεούνται να πληρώσουν τρία παράβολα συνολικού ύψους 98 (!) ευρώ, ενώ θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον 10 ευρώ για κάθε εξέταση από οφθαλμίατρο και παθολόγο... σύνολο 118 ευρώ για τον κάθε συνταξιούχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share