Έφτασε ο "Ξενοφών": Θυελλώδεις άνεμοι και 12 βαθμούς κάτω ο υδράργυρος! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Έφτασε ο "Ξενοφών": Θυελλώδεις άνεμοι και 12 βαθμούς κάτω ο υδράργυρος!

«Ξενοφών» βαφτίστηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA) η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου, η οποία θα πλήξει την Ελλάδα από σήμερα.

Η κακοκαιρία είναι -ως συνήθως- «εισαγόμενη», καθώς η παρουσία ενός ισχυρού αντικυκλώνα, ο οποίος από σήμερα Τρίτη θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σε συνδυασμό με ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, θα δημιουργήσει από αύριο τις συνθήκες για μια σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, φθάνοντας τοπικά στα 8 ως 9 Μποφόρ.
Ταυτόχρονα, ψυχρές αέριες μάζες θα μετακινηθούν από τη βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρα μας. Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά της χώρας, από οκτώ έως 12 βαθμούς χαμηλότερα απ’ ό,τι το μεσημέρι της Δευτέρας.


Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποίησε για τον ερχομό έντονης κακοκαιρίας στη χώρα. Ωστόσο, επέστησε την προσοχή σε ένα συγκεκριμένο φαινόμενο.
Συγκεκριμένα, στο Facebook έγραψε: «Ενημερώνω ότι από την Τρίτη και κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα ενισχυθούν απότομα οι άνεμοι οι οποίοι θα είναι σφοδροί! Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει απαγορευτικό για τα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Ειδικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, η ένταση των ανέμων θα φτάνει και τα 10 μποφόρ! Δείξτε προσοχή! Από Τρίτη θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Την Τετάρτη ειδικά θα έχουμε κατά 12°C τουλάχιστον πιο χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με σήμερα Δευτέρα.

Βροχές στην Αθήνα περιμένουμε την Πέμπτη. Προσοχή όμως στους ανέμους! Θα με θυμηθείτε...».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share