Το χάπι που φέρεται να έχει σταματήσει την επέκταση του AIDS - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Το χάπι που φέρεται να έχει σταματήσει την επέκταση του AIDS



Ένα χάπι που καταπολεμά ιούς και λαμβάνεται καθημερινά από χιλιάδες άντρες σε όλο το Σύδνεϋ και σε άλλα μέρη της Αυστραλίας οδήγησε σε μια παγκοσμίως πρωτοφανή μείωση των νέων προσβολών από τον ιό HIV, δείχνοντας ότι μια στοχοθετημένη και προληπτική προσέγγιση μπορεί να επιταχύνει την πρόοδο για τον τερματισμό της επιδημίας του AIDS.


Οι νέες προσβολές του ιού HIV μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων μειώθηκαν σχεδόν κατά το ένα τρίτο κι έφτασαν στο χαμηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο, σύμφωνα με την πρώτη μελέτη στον κόσμο για τη μέτρηση του αντίκτυπου του χαπιού Truvada της Gilead Sciences Inc. στη μείωση του ιού που προκαλεί AIDS σε πολλούς ανθρώπους.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν χθες Πέμπτη στο ιατρικό περιοδικό Lancet HIV, μπορούν να προετοιμάσουν το δρόμο για άλλα κράτη και χώρες να σταματήσουν τη μετάδοση του ιού με τη χρήση μιας θεραπείας που ονομάζεται «προφύλαξη πριν την έκθεση στον ιό» ή PrEP.

"Η ταχύτητα του περιορισμού που έχουμε δει σε νέες μολύνσεις από τον ιό HIV σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες είναι παγκόσμιο ρεκόρ", δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Andrew Grulich, επικεφαλής του τμήματος επιδημιολογίας του HIV και της πρόληψης στο Ινστιτούτο Kirby του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας. "Οι αριθμοί αυτοί είναι οι χαμηλότεροι σε σχέση με την παρακολούθηση του ιού HIV από το 1985".

πηγή Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share