"Στάση πληρωμών" από χιλιάδες νοικοκυριά στη ..."μεταμνημονιακή" εποχή - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

"Στάση πληρωμών" από χιλιάδες νοικοκυριά στη ..."μεταμνημονιακή" εποχή

Tον Αύγουστο που υποτίθεται ότι βγήκε η χώρα από τα Μνηµόνια και ο Αλ. Τσίπρας από την Ιθάκη ανακοίνωνε την έξοδο από την κρίση, χιλιάδες φορολογούµενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το ∆ηµόσιο.

ΣΥΜΦΩΝΑ µε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονοµικών, τα ληξιπρόθεσµα χρέη αυξήθηκαν τον ίδιο µήνα κατά 850 εκατ. ευρώ, µε συνέπεια οι οφειλές από τις αρχές του έτους να πλησιάζουν πλέον συνολικά τα 6,5 δισ. ευρώ. Και να σηµειωθεί ότι ακόµα δεν είχε ξεκινήσει η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, η οποία προσέθεσε από τον Σεπτέµβριο νέα βάρη στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του φόρου εισοδήµατος. Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι οι µισθολογικές δαπάνες του ∆ηµοσίου έχουν αυξηθεί κατά 2 δισ. ευρώ από το 2015, στοιχείο που δείχνει µε ακρίβεια το πού κατευθύνονται τα έσοδα από τους διαρκώς αυξανόµενους φόρους. ∆ηλαδή, σε προσλήψεις και αµοιβές ηµετέρων και στη διόγκωση του σπάταλου, κοµµατικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., που υποτίθεται ότι θα προχωρούσε σε ελαφρύνσεις των νοικοκυριών, έχει επιβάλει κατασχέσεις και άλλα αναγκαστικά µέτρα σε πάνω από 1 εκατ. φορολογούµενους, ενώ σχεδόν 4 εκατ. πολίτες έχουν απλήρωτους λογαριασµούς και εκκρεµότητες µε την εφορία. Αυτά είναι αποτελέσµατα της στασιµότητας της οικονοµίας. Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να αναπτυχθεί την περίοδο 2015 – 2017, όταν οι υπόλοιπες οικονοµίες της Ευρώπης έτρεχαν µε µεγάλες αναπτυξιακές ταχύτητες, και τώρα που οι συνθήκες στην αγορά είναι δύσκολες, επιβραδύνεται και ο µικρός ρυθµός ανάπτυξης που καταγράφηκε κατά τους πρώτους µήνες του 2018.

ΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ υπερχρεωµένα είναι δεδοµένο ότι καµία κοινωνία δεν µπορεί να προχωρήσει. Για αυτό χρειάζεται να γίνει ρύθµιση των οφειλών, η οποία όµως δεν αρκεί. Θα πρέπει να διαµορφωθεί και µια νέα οικονοµική πολιτική, που θα δηµιουργεί εισοδήµατα, ώστε οι πολίτες αυτής της χώρας να µπορούν να πληρώνουν τα χρέη τους στην εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share