Τρεις ακόμα νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Τρεις ακόμα νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου


Δεκαπέντε άτομα παραμένουν σε ΜΕΘ.
Σχεδόν 300 τα κρούσματα.


Στους 34 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου την φετινή περίοδο, καθώς τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι νεκροί είναι σχεδόν επταπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι, όταν η νόσος στέρησε την ζωή από πέντε άτομα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η επιδημιολογία του ιού είναι σύνθετη, σημειώνοντας επίσης ότι η κυκλοφορία του ιού άρχισε από τον Μάιο, νωρίτερα από ό,τι προηγούμενα χρόνια.

Είκοσι-πέντε ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, με 15 εξ αυτών να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η νόσος παραδοσιακά πλήττει τις μεγάλες ηλικίες. Όλα τα θύματα φέτος είναι άνω των 69 ετών.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 289 κρούσματα, υπερπενταπλάσια συγκριτικά με το 2017. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν παρουσιάσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Πολλά κρούσματα, σχεδόν 50 τον αριθμό, έχουν εντοπιστεί στην δυτική Αττική