ΠΓΔΜ : Στους κινηματογράφους η προκλητική ταινία για τον Χριστό και τη "Μακεδονία" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΠΓΔΜ : Στους κινηματογράφους η προκλητική ταινία για τον Χριστό και τη "Μακεδονία"

Πέντε ημέρες μετά το δημοψήφισμα η προκλητική και αλυτρωτική σκοπιανή ταινία «ο Χλευασμός του Χριστού» με πρωταγωνίστρια… Ελληνίδα ηθοποιό, πήρε το πράσινο φως από τη Δικαιοσύνη της γειτονικής χώρας και άρχισε πλέον να παίζεται στους κινηματογράφους.



Δε φτάνει που χλευάζουν τον Χριστό με τον θάνατο του πρωταγωνιστή ως Εσταυρωμένου, πάνω στον… χάρτη της Ελλάδας αλλά με τον τρόπο αυτό εμφανίζουν τη Μακεδονία να είναι χωρισμένη στα δύο.

Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω εξωφρενικός διάλογος από την ταινία:

-Ο Ιησούς είναι γιος του Αλέξανδρου
-Ποιου Αλέξανδρου;
-Του Αλέξανδρου του Μακεδόνα!

Ο Σκοπιανός αλυτρωτισμός σε όλο του το μεγαλείο. 

Σκηνοθέτης είναι ο Γιάννμι Μπόγιατζι που κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον Ζάεφ.

Η κυβέρνηση είχε βάλει «πάγο» στην ταινία, αλλά μετά το δημοψήφισμα η δικαιοσύνη έδωσε το πράσινο φως και βγήκε στους κινηματογράφους

«Το υπουργείο με τις ανακοινώσεις του ασκεί βία και τρομοκρατία σε μένα ως καλλιτέχνη και στην ταινία “Χλευασμός του Χριστού”» λέει ο Μπόγιατζi
Ο Έλληνας Αλέξανδρος αναζητά τον νεκρό Σκοπιανό πατέρα του στην αποκαλούμενη «Μακεδονία», στα Σκόπια δηλαδή, εκεί όπου εμφανίζεται να εκδιώχθηκε από τους Έλληνες και να ξεριζώθηκε.

«Ξάδελφε Αλέκο ο πατέρας σου πέθανε στα Σκόπια» ακούγεται στα ελληνικά στην ταινία!

Στον «Χλευασμό του Χριστού» που βραβεύθηκε ως «ταινία της Μακεδονίας» στο φεστιβάλ του Μόντρεαλ πρωταγωνιστεί η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού.

Το σενάριο της ταινίας δεν είναι εχθρικό μόνο απέναντι στους Έλληνες αλλά και απέναντι στους Αλβανούς, καθώς τρομοκράτες του UCK εμφανίζονται να σκορπίζουν το θάνατο βάζοντας φωτιά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ είχε πει ότι η προσπάθεια να εμφανιστούν οι Αλβανοί στην ταινία σαν τρομοκράτες είναι εισαγωγή στο φασισμό και τη λογοκρισία.

Το παράδοξο είναι πάντως ότι ο «Χλευασμός του Χριστού» είχε την υποστήριξη ..και του Δήμου Αθηναίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share