Κάθε ρεκόρ έσπασε η πώληση πίνακα του Χόκνεϊ - Ποια η τελική τιμή - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Κάθε ρεκόρ έσπασε η πώληση πίνακα του Χόκνεϊ - Ποια η τελική τιμή

Αρχικά ο οίκος δημοπρασιών είχε εκτιμήσει ότι ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1972 και είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του καλλιτέχνη θα δημοπρατείτο έναντι 80 εκατομμυρίων..




Κάθε ρεκόρ έσπασε ο πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ «Πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» ο οποίος πωλήθηκε από τον οίκο Cristie's έναντι 90,3 εκατομμυρίων δολαρίων και είναι τώρα ο πιο ακριβοπληρωμένος πίνακας εν ζωή καλλιτέχνη.

Αρχικά ο οίκος δημοπρασιών είχε εκτιμήσει ότι ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1972 και είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του καλλιτέχνη θα δημοπρατείτο έναντι 80 εκατομμυρίων. Ο Οίκος σημείωνε πως το έργο του Χόκνεϊ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης της σύγχρονης εποχής.

Ο πίνακας που ανήκε στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Τότεναμ, Τζο Λιούις, πωλήθηκε μέσα σε 10 λεπτά και όταν η τιμή του ξεπέρασε τα 70 εκατομμύρια διεκδικήθηκε μέσω τηλεφώνου από δύο άτομα.

Το προηγούμενο ρεκόρ έργου τέχνης ανήκε στο γλυπτό «Balloon Dog» του Τζεφ Κουνς, το οποίο είχε πουληθεί το 2013 έναντι 58, 4 εκατ. δολαρίων.

Στον πίνακα του Χόκνεϊ «The pool with two figures» απεικονίζεται ένα καταπράσινο τοπίο σε λόφο, με έναν κολυμβητή να βρίσκεται κάτω από το νερό μίας πισίνας, ενώ ένας άλλος άνδρας που βρίσκεται έξω από την πισίνα τον παρακολουθεί.

Ο άνδρας μέσα στην πισίνα είναι ο πρώην σύντροφος του Χόκνεϊ, ο Πίτερ Σλέσινγκερ και ο άνδρας που τον παρακολουθεί ο ίδιος ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ ο οποίος ζωγράφισε τον πίνακα όταν είχε τελειώσει η σχέση τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share